Desserter

Cheesecake med to slags chokolade

af Marianne Liljenberg 9. maj 2012
Foto: Erik Karlson og Anders Norrsell/All Over PRESS
Prøv en skøn opskrift på en cheesecake, eller ostekage på dansk, med to slags chokolade - en rigtig amerikansk klassiker!

En cheesecake, også kendt som en ostekage, er en skøn amerikansk klassiker! Her er en chokolade cheesecake, som alternativ til den gængse cheesecake med blåbær og jordbær.

Opskrift på cheesecake med to slags chokolade

Tid: 1 time + afkøling

Ingredienser til cheesecake

Bund:100 g smør15 digestive kiks100 g mørk chokolade

Fyld:100 g mørk chokolade500 g friskost/smøreost naturel1½ dl sukker3 ægFintrevet skal af 1 øko-citronSaft af ½ mindre citron1 dl yoghurt med højt fedtindhold, f.eks. græsk

Servering:100 g hvid chokoladeEvt. store flager kokosRibs eller andre friske bærEr du bare helt vild med cheesecake med chokolade? Her får du opskriften på den rigtig god cheesecake med skøn chokolade!

Tilberedning af cheesecake

Beklæd en springform (diam. 23-24 cm) med løs kant med bagepapir.Smelt smørret, knus kiksene i en food processor eller blender, hæld det over smørret og rør sammen. Hak chokoladen og bland med kiksemassen.Tryk dejen ned i formen, gerne en smule op ad kanten. Bag bunden ved 175 grader i 15 min. Afkøl. Dæk den afkølede bund med groft hakket chokolade.Bland flødeost, sukker, letpiskede æg, citronskal og -saft godt, inden yoghurten røres i.Indstil ovnen på 160 grader. Fordel fyldet på bunden og bag kagen i 40 min., til fyldet stivner. Sluk for ovnen, åbn lågen på klem og lad din cheesecake afkøle her, inden den sættes på køl et par timer eller gerne natten over.Blødgør den hvide chokolade i mikroovnen ved lav effekt, ved 20 sek.-intervaller, til den kan høvles med en ostehøvl.Garnér din cheesecake med høvlet hvid chokolade, evt. store kokosflager og bær.Server cheesecake som en lækker dessert efter en god middag, eller hvad med en dejlig cheesecake som en luksuriøs kage til eftermiddagskaffen?Sidder du også og får lyst til en helt klassisk cheesecake med blåbær? Vi har selvfølgelig også skøn opskrift på blåbær cheesecake til digEr du helt vild med cheesecake og andre lækre kager?På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 50.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Bliv fodret med skønne kage-opskrifter og få gode tips af ligesindede. Læs mere på www.facebook.com/elsker.kage eller vær med i gruppen lige HER.