chessecake
Desserter

Cheesecake med kongen af Danmark

af Camilla Zarah Lawes 28. juni 2018
Foto: Martin Tanggaard
Anisolie giver de røde bolsjer en helt særlig karakter, og sammen med flødeost og sød vanilje kommer du hurtigt i slikhimlen. Her får du opskriften på cheesecake med kongen af Danmark
12 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g Digestive-kiks
  • 1 spsk. rørsukker
  • 60 g smør
  • 1 rund springform, 18 cm i diameter

FLØDEOSTCREME

  • 8 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
  • korn af ½ vaniljestang
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl piskefløde

TIL SERVERING

  • 100 g Kongen af Danmark-bolsjer
  • 50 g blåbær

Opskrift - sådan laver du cheesecake med kongen af Danmark

 

1. Knus kiks og rørsukker helt fint i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og blend det sammen med kiksemassen. Tryk kikseblandingen ud i springformen. Stil på køl.   2. FLØDEOSTCREME: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Tag husblassen op af vandet, vrid den let, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Afkøl husblassen helt. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Rør flødeost i med en ske. Rør vaniljekorn i sammen med yoghurt, fintrevet citronskal og smeltet husblas. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i flødeostcremen. Fordel cremen over kiksebunden. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.   3. SERVERING: Knus bolsjerne helt fint i en blender, og drys dem i et jævnt lag oven på kagen. Pynt med blåbær, og servér.   PRØV OGSÅ: Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar  

Andre lækre opskrifter