chessecake
Desserter

Cheesecake med kongen af Danmark

Anisolie giver de røde bolsjer en helt særlig karakter, og sammen med flødeost og sød vanilje kommer du hurtigt i slikhimlen. Her får du opskriften på cheesecake med kongen af Danmark

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 12

DET SKAL DU BRUGE

200 g Digestive-kiks
1 spsk. rørsukker
60 g smør
1 rund springform, 18 cm i diameter

FLØDEOSTCREME

8 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
korn af ½ vaniljestang
200 g græsk yoghurt 10 %
skal af 1 usprøjtet citron
3 pasteuriserede æggehvider
2 dl piskefløde

TIL SERVERING

100 g Kongen af Danmark-bolsjer
50 g blåbær

Opskrift - sådan laver du cheesecake med kongen af Danmark

 

1. Knus kiks og rørsukker helt fint i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og blend det sammen med kiksemassen. Tryk kikseblandingen ud i springformen. Stil på køl.
 
2. FLØDEOSTCREME: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Tag husblassen op af vandet, vrid den let, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Afkøl husblassen helt. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Rør flødeost i med en ske. Rør vaniljekorn i sammen med yoghurt, fintrevet citronskal og smeltet husblas. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i flødeostcremen. Fordel cremen over kiksebunden. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
 
3. SERVERING: Knus bolsjerne helt fint i en blender, og drys dem i et jævnt lag oven på kagen. Pynt med blåbær, og servér.