

Cheesecake med koldskål
15. juli 2015Cheesecake med koldskål
Denne cheesecake med koldskål tager ca. 1½ time at lave, inkl. afkøling
Opskriften giver 6 stk cheesecake med koldskål.
Det skal du bruge til cheesecake med koldskål:
100 g kammerjunkere
25 g smør
Ostecreme:
1 blad husblas
200 g flødeost
1 dl kærnemælk
½ vaniljestang
2 spsk flormelis
½ dl piskefløde
Topping:
100 g rabarber
100 g jordbær
50 g syltesukker

Sådan laver du cheesecake med koldskål:
Knus kammerjunkerne med en kagerulle, eller hak dem med en kniv.
Vend kagesmulderet i smeltet smør over svag varme i ca. 10 min. Afkøl det.
Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min.
Rør flødeosten med kærnemælk, vaniljekorn og flormelis.
Varm fløde op i en lille gryde.
Knug husblassen fri for vand og opløs den i den lune fløde.
Hæld fløden i ostecremen.
Fordel lidt af det afkølede kagesmulder i seks glas. Hæld cremen over og stil på køl i ca. 1 time.
Rens rabarber og jordbær og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en gryde med syltesukker og lad det koge langsomt op. Kog i et par min., til det tykner. Afkøl.
Pynt cheesecaken med frugttopping og kammerjunktopping før servering.
Vild med denne skønne sommerdessert? Prøv også en let og fløjlsblød citronfromage
