cheesecake
Desserter

Cheesecake med chokolade-topping

af Camilla Zarah Lawes 12. januar 2011
Foto: Lars Ranek
Denne skønne dessert er en perfekt afslutning på en god middag og smager dejligt både til krydret thai-te og et godt glas rødvin. Få opskriften på den lækre cheesecake her

Cheesecake med chokolade-topping til 10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHEESECAKE MED CHOKOLADE-TOPPING

150 g digestivekiks25 g farin1 tsk. stødt kanel150 g smeltet smør

OSTEFYLD400 g Philadelphia-flødeost200 ml græsk yoghurt 10 %4 æg75 g rørsukkerkorn af ½ god vaniljestangfintrevet skal fra en appelsin60 g hvedemel

TOPPING150 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold2 spsk. muscovadosukker200 ml græsk yoghurt 10 %

DRYS

sigtet kakaopulver

 

Opskrift - sådan laver du cheesecake med chokolade-topping

Blend kiksene helt fint med farin og kanel, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm rund springform foret med bagepapir. Bag den i en 180° varm ovn i 15 minutter. Rør flødeost og yoghurt sammen med æggene, og tilsæt rørsukker, vaniljekorn, appelsinskal og hvedemel. Fordel fyldet på kiksebunden, og bag kagen i en 190° varm ovn i 50 minutter, til fyldet er stivnet. Afkøl helt. Hak chokoladen fint, og smelt den og muscovadosukkeret over et vandbad. Tag det fra varmen, og rør det med den græske yoghurt, til toppingen er cremet og skinnende. Sæt den på køl i 10 minutter, og fordel cremen over den bagte cheesecake. Stil cheesecaken på køl i minimum 4 timer og gerne natten over. Drys med kakao, og servér.

VILD MED CHEESECAKE? - FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ CHEESECAKE

Cheesecake med to slags chokolade - Få opskriften her

Cheesecake med jordbær - Få opskriften her