Desserter

Cappuccino-tærte med sommerbær

Denne tærte kan du meget nemt bliver forfalden til, jeg siger det bare. Sprød lækker bund, tæt og fast chokoladecreme med kaffesmag og en lettere creme ovenpå. Det hele toppet med masser af syrlige friske bær

Cappuccino-tærte med sommerbær 8 stk.

DEJ:
180 g hvedemel
75 g sukker eller flormelis
30 g mandler eller hassel-nøddekerner
90 g koldt smør
1 nip salt
1 æggeblomme eller 1 lille sammenpisket æg

CREME:
125 g hvid chokolade
125 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 tsk. Nescafé Espresso

TOPPING:
1 dl piskefløde
1 tsk. Nescafé Espresso
1 spsk. flormelis
ca. 300 g friske bær som jordbær, hindbær, blåbær og/eller solbær

Opskrift - sådan laver du Cappuccino-tærte med sommerbær

Bland mel, sukker og meget finthakkede mandler/nødder. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem i sammen med et nip salt. Det skal være helt grynet. Saml dejen med lidt æg. Ælt den hurtigt, så den er sammenhængende. Det er forskelligt, hvor meget æg den har brug for for at samles. Stil den koldt i ½-1 time. Rul den ud på bagepapir eller et godt melet bord. Læg dejen i en lagkageform (eller en lav, tynd tærteform), der er godt smurt. Tryk dejen til i kanten, og skær den lige. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir og nogle bagekugler eller tørrede ærter over. Bag den midt i ovnen ved 190° i 20-25 minutter. Køl den helt af. Lav cremen imens: Bræk chokoladen i små stykker, eller hak den fint. Varm fløde og Nescafé op i en gryde, og rør chokoladen i. Rør, til det er smeltet og er en glat masse. Hæld cremen i tærtebunden, og stil den i køleskab i 3-4 timer eller til næste dag.
Pisk resten af fløden til skum, og vend flormelis og Nescafé i. Fordel det over tærten, og pynt med masser af friske bær.

Bunden er måske lidt svær at rulle ud, så hav lidt tålmodighed, eller tryk den sammen med fingrene, hvis den går lidt i stykker for dig. Brug en form med tynd, gerne løs bund, så bliver den nemmere sprød og er nem at få ud