brownie
Desserter

Brownie med sorte bønner og valnødder

af Emma Martiny 29. januar 2018
Foto: Nina Malling
Bønner i en brownie? Du kan jo lade det komme an på en prøve, om dine gæster kan gætte den hemmelige ingrediens. Vi lover, det smager godt!

Brownie med sorte bønner og valnødder

Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter Antal: 15-20 stykker  
  DET SKAL DU BRUGE 1 dåse sorte bønner 5 æg 100 g smør 1 dl kakaopulver 2 dl kokos- eller rørsukker 1 tsk. bagepulver 100 g mørk chokolade 100 g valnøddekerner 1 bageform, ca. 20 x 30 cm   PRØV OGSÅ: Brownie fra Claus Meyer  

Opskrift - sådan laver du brownie med sorte bønner og valnødder

  Tænd ovnen på 175°. Dræn og skyl bønnerne. Del æggene i blommer og hvider. Brug en foodprocessor og blend bønner og æggeblommer til en helt jævn dej uden klumper. Smelt smørret i en kasserolle sammen med kakaopulver og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen ned til dejen i foodprocessoren. Tilsæt også bagepulver, og kør så, til dejen er ensartet. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en stor skål, og vend forsigtigt æggehvider og dej sammen i skålen. Hak chokolade og valnødder groft, og rør begge dele i. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den er gennembagt. Lad den sætte sig natten over, inden den skæres ud i små stykker.