brownie
Desserter

Brownie med sorte bønner og valnødder

Bønner i en brownie? Du kan jo lade det komme an på en prøve, om dine gæster kan gætte den hemmelige ingrediens. Vi lover, det smager godt!

Brownie med sorte bønner og valnødder

Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter
Antal: 15-20 stykker
 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 dåse sorte bønner
5 æg
100 g smør
1 dl kakaopulver
2 dl kokos- eller rørsukker
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade
100 g valnøddekerner
1 bageform, ca. 20 x 30 cm
 
PRØV OGSÅ: Brownie fra Claus Meyer
 

Opskrift - sådan laver du brownie med sorte bønner og valnødder

 
Tænd ovnen på 175°. Dræn og skyl bønnerne. Del æggene i blommer og hvider. Brug en foodprocessor og blend bønner og æggeblommer til en helt jævn dej uden klumper. Smelt smørret i en kasserolle sammen med kakaopulver og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen ned til dejen i foodprocessoren. Tilsæt også bagepulver, og kør så, til dejen er ensartet. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en stor skål, og vend forsigtigt æggehvider og dej sammen i skålen. Hak chokolade og valnødder groft, og rør begge dele i. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den er gennembagt. Lad den sætte sig natten over, inden den skæres ud i små stykker.
 
Læs mere om: