brownie
Desserter

Brownie med kokoslåg

af Camilla Biesbjerg Markussen 1. marts 2018
Foto: Line Falck
En brownie smager per definition fantastisk, men når du giver den kokoslåg på toppen, tages smagen til nye højder. Her får du opskriften på brownie med kokoslåg

Brownie med kokoslåg

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal: 12 stykker   DET SKAL DU BRUGE 250 g blødt smør 1 dl sukker ¾ dl lys sirup 1 spsk. vaniljesukker 4 æg 1 dl kakao ½ tsk. salt 75 g hvedemel 75 g mørk chokolade 1 firkantet bageform (25 x 25 cm) eller 1 rund springform (24 cm)  
  KOKOSLÅG 3 dl kokosmel 2 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 dl piskefløde 2 æggehvider, evt. pasteuriserede  
  PRØV OGSÅ: Brownie fra Claus Meyer  

Opskrift - sådan laver du brownie med kokoslåg

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir. Pisk smørret cremet med sukker, sirup og vaniljesukker. Rør æggene i, 1 ad gangen. Bland kakao, salt og mel, og sigt det i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade. Vend dejen sammen, til den er ensartet. Fordel dejen i formen.   2. KOKOSLÅG: Rør ingredienserne sammen i en skål. Fordel kokosmassen oven på browniedejen med en ske. Marmorér dejen ved at trække en kniv gennem dejen i et tilfældigt mønster. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Den må gerne stadig være en smule klistret, når du prikker i den med en gaffel. Afkøl kagen i formen placeret på en rist, og sæt den herefter på køl, indtil den er helt kold. Skær kagen i firkantede stykker ved servering.