brombærtærte
Desserter

Brombærtærte med vaniljefløde

Skøn og syndig brombærtærte serveret med sød vaniljefløde, det er smagen af ægte sensommer. Få opskriften her

Brombærtærte med vaniljefløde

Du behøver ikke altid at lave fine flerretters-menuer for at kunne invitere gæster. Disse enkle retter kan tåle at blive pakket ned og transporteret. Så pak en kurv, og invitér din gæster i skoven, i parken eller måske bare ned bagest i haven en smuk efterårsdag. Uformelt og forhåbentlig i solskinsvejr.

Super enkel tærte, der smager af sensommer, og som med lidt snilde kan gelejdes ned i madkurven. Lad tærten blive i sin form, når du transporterer den.

TÆRTEDEJ TIL BROMBÆRTÆRTE
150 g valnødder
400 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk. salt
200 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand
smør til formen

ENDVIDERE TIL BROMBÆRTÆRTE
2 æbler
375 g brombær
50 g sukker
½ stjerneanis, knust fint

VANILJEFLØDE - TILBEHØR TIL BROMBÆRTÆRTE
¼ liter piskefløde
1 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilje

Opskrift - sådan laver du brombærtærte med vaniljefløde

1. Mal valnødderne fint i en foodprocessor. Bland valnøddemel, hvedemel, sukker og salt. Skær smørret i terninger, og ælt det med melet. Overælt ikke, men saml bare lige dejen. Saml den helt med koldt vand, og sæt den koldt indtil brug. Skræl æblerne, og skær dem i terninger. Vend æbler, brombær, sukker og stjerneanis sammen.

2. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (22 x 22 cm). Prik den med en gaffel, og forbag bunden ved 200° i 10 minutter. Kom brombærfyldet i tærten, og bag den skønne brombærtærte i den 200° varme ovn i ca. 30 minutter.

3. Pisk fløden til blødt skum. Pisk flormelis og vaniljekorn i til sidst.

4. Servér den lækre brombærtærte lun eller ved stuetemperatur med vaniljefløde til.

Vild med brombær? Så prøv et andet lækkert alternativ til brombærtærte - nøddebunde med brombær. Få opskriften her

 

VINFORSLAG
Moscato d'Asti af god kvalitet, f.eks. La Lupa Moscato d'Asti 2009.

Hovedret: Terrine af kylling og vaniljesyltede tomater
Forret: Salat med hellefisk og citron-aioli

SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:

Lav citron-aioli 1-2 dage før brug. Opbevar den i køleskab.
Sylt tomater i god tid. De holder sig længe i køleskab.
Lav terrinen op til 2 dage i forvejen. Opbevar den i køleskab.
Bag tærten dagen i forvejen, og opbevar den i køleskab.

SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:
Lav citron-aioli 1-2 dage før brug. Opbevar den i køleskab.
Sylt tomater i god tid. De holder sig længe i køleskab.
Lav terrinen op til 2 dage i forvejen. Opbevar den i køleskab.
Bag tærten dagen i forvejen, og opbevar den i køleskab.

INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT
2 æbler
375 g brombær
2 økologiske citroner
200 g blandet salat
1 bundt dild
400 g cherrytomater
1 blomkål
1 kartoffel
 
KØL OG FRYS
2 pasteuriserede æggeblommer
200-300 g røget hellefisk
2 kyllinger
250 g smør
¼ liter piskefløde
 
KOLONIAL 
½ rugbrød
groft brød
2 fede stænger vanilje
150 g valnødder
900 g gåse- eller andefedt
 
TJEK AT DU HAR
olivenolie
smagsneutral olie
eddike
æbleeddike
sukker
salt
peber
6 fed hvidløg
hvedemel
stjerneanis