Desserter

Brombærdessert

22. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
Tid: Ca. 25 min.400 g brombær (gerne frosne, optøede)Evt. sukkerCa. 20 kammerjunkere4 spsk brombærlikør eller -brændevin(evt. orangelikør)2 past.

Tid: Ca. 25 min.400 g brombær (gerne frosne, optøede)Evt. sukkerCa. 20 kammerjunkere4 spsk brombærlikør eller -brændevin(evt. orangelikør)2 past. æggeblommerCa. 1 spsk sukker4 dl græsk yoghurtKornene fra 1 stang vaniljeFlødeskum af 2 dl piskeflødeLidt ristede hasselnøddeflagerPisk æggeblommerne med sukker og rør vaniljekorn og yoghurt i. Smag til. Knæk kammerjunkerne i tre-fire dele og fordel 1/3 af dem i fire dessertglas. Dryp med likør og kom 1/3 af brombærrene og 1/3 af yoghurtcremen over. Gentag til alt er brugt op. Stil glassene koldt indtil serveringen. Pynt desserten med flødeskum og drys den med nøddeflager.Tip: Til desserten kan man benytte andre bær. Optøede dybfrost-bær må ikke være for bløde. Sukkermængden reguleres efter, hvor sure bærrene er.