
Brombærdessert
22. oktober 2008Tid: Ca. 25 min.
400 g brombær (gerne frosne, optøede)
Evt. sukker
Ca. 20 kammerjunkere
4 spsk brombærlikør eller -brændevin
(evt. orangelikør)
2 past. æggeblommer
Ca. 1 spsk sukker
4 dl græsk yoghurt
Kornene fra 1 stang vanilje
Flødeskum af 2 dl piskefløde
Lidt ristede hasselnøddeflager
Pisk æggeblommerne med sukker og rør vaniljekorn og yoghurt i. Smag til. Knæk kammerjunkerne i tre-fire dele og fordel 1/3 af dem i fire dessertglas. Dryp med likør og kom 1/3 af brombærrene og 1/3 af yoghurtcremen over. Gentag til alt er brugt op. Stil glassene koldt indtil serveringen. Pynt desserten med flødeskum og drys den med nøddeflager.
Tip: Til desserten kan man benytte andre bær. Optøede dybfrost-bær må ikke være for bløde. Sukkermængden reguleres efter, hvor sure bærrene er.