Brombærcrumble med pekannødder
Desserter

Brombærcrumble med pekannødder

af Emma Martiny 31. august 2018
Foto: Winnie Methmann
En crumblekage går man aldrig galt i byen med. Og udover at smage fantastisk så er den også let at lave. Hold dig til brombær, eller udskift dem med dine favoritbær. Her får du opskriften på brombærcrumble med pekannødder
30 min 8 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g koldt smør
  • 100 g mandler
  • 100 g pekannødder
  • 2 æggehvider
  • 250 g brombær (friske eller frosne)
  • 1 tærteform, 20-24 cm i diameter

TIL SERVERING

  • 1 l god vaniljeis

Opskrift - sådan laver du brombærcrumble med pekannødder

Tænd ovnen på 180°. Bland havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver i en skål. Tilsæt smør skåret i små tern, og smuldr det ud i blandingen med fingrene. Hak mandler og pekannødder, og bland begge dele i skålen. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem i crumbledejen. Skyl bærrene, og fordel dem i en smurt tærteform. Smuldr crumbledejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 30 minutter. Servér den lun med vaniljeis til.

PRØV OGSÅ: Timm Vladimir: Min mors rabarbercrumble

Andre lækre opskrifter