Brombærcrumble med pekannødder
Desserter

Brombærcrumble med pekannødder

En crumblekage går man aldrig galt i byen med. Og udover at smage fantastisk så er den også let at lave. Hold dig til brombær, eller udskift dem med dine favoritbær. Her får du opskriften på brombærcrumble med pekannødder

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

150 g grovvalsede havregryn
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
100 g koldt smør
100 g mandler
100 g pekannødder
2 æggehvider
250 g brombær (friske eller frosne)
1 tærteform, 20-24 cm i diameter

TIL SERVERING

1 l god vaniljeis

Opskrift - sådan laver du brombærcrumble med pekannødder

Tænd ovnen på 180°. Bland havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver i en skål. Tilsæt smør skåret i små tern, og smuldr det ud i blandingen med fingrene. Hak mandler og pekannødder, og bland begge dele i skålen. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem i crumbledejen. Skyl bærrene, og fordel dem i en smurt tærteform. Smuldr crumbledejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 30 minutter. Servér den lun med vaniljeis til.

PRØV OGSÅ: Timm Vladimir: Min mors rabarbercrumble

 

Læs mere om: