Desserter
Brombærcrumble med pekannødder
En crumblekage går man aldrig galt i byen med. Og udover at smage fantastisk så er den også let at lave. Hold dig til brombær, eller udskift dem med dine favoritbær. Her får du opskriften på brombærcrumble med pekannødder
Fredag, 31. august 2018 - 7:05 - af Emma Martiny, Foto: Winnie Methmann
Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 8
DET SKAL DU BRUGE
150 g grovvalsede havregryn
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
100 g koldt smør
100 g mandler
100 g pekannødder
2 æggehvider
250 g brombær (friske eller frosne)
1 tærteform, 20-24 cm i diameter
TIL SERVERING
1 l god vaniljeis
Opskrift - sådan laver du brombærcrumble med pekannødder
Tænd ovnen på 180°. Bland havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver i en skål. Tilsæt smør skåret i små tern, og smuldr det ud i blandingen med fingrene. Hak mandler og pekannødder, og bland begge dele i skålen. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem i crumbledejen. Skyl bærrene, og fordel dem i en smurt tærteform. Smuldr crumbledejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 30 minutter. Servér den lun med vaniljeis til.
PRØV OGSÅ: Timm Vladimir: Min mors rabarbercrumble