Desserter

Brændte nødder med kanel

Brændte mandler hører julen til, men andre typer nødder er også lækre at bruge. Her er det mandler, hasselnødder og cashewnødder, der bliver vendt med kanelkaramel. Her får du opskriften på brændte nødder med kanel

Brændte nødder med kanel
 
Tid: 40 minutter.
Antal personer: 4.
 
DET SKAL DU BRUGE
50 g mandler
50 g hasselnødder
50 g cashewnødder
150 g sukker
2 tsk. stødt kanel
½ dl vand
 
 
PRØV OGSÅ: Lav selv de lækreste brændte mandler
 

Opskirft - sådan laver du brændte nødder med kanel

 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
1. Skold og smut mandlerne, og lad dem tørre.
 
2. Fordel hasselnødder på den ene halvdel af en bageplade med bagepapir, og fordel cashewnødder og de smuttede mandler på den anden halvdel.
 
3. Rist alle nødderne gyldne i en 200° varm ovn i 5-10 minutter. Gnub skallerne af hasselnødderne i et rent viskestykke. Bring alle nødder, sukker, kanel og vand i kog i en gryde. Lad det koge ved middel varme under omrøring, indtil vandet er fordampet, og sukkeret er hvidt og tørt. Skru ned for varmen, og rør fortsat rundt i nødderne, til sukkeret er smeltet og karamelbrunt. Vend nødderne ud på et stykke bagepapir. Afkøl helt.
 
TIP: Pak de kanelkrydrede brændte nødder ind i små folieposer, luk dem med en fin stofsnor, og forær dem som en spiselig værtindegave.