Blommesnitter med crumble-top
Desserter

Blommesnitter med crumble-top

af Timm Vladimir 25. september 2019
Foto: Columbus Leth
Fyld sensommerens blommer i en kage. Som her i de sprøde blommesnitter der passer perfekt til en god kop kaffe eller te. Her får du opskriften på blommesnitter med crumble-top
30 min 4 personer

BUND

  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 300 g blommemarmelade (fås i specialbutikker)

CRUMBLE-TOP

  • 155 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 75 g havregryn

Opskrift - sådan laver du blommesnitter med crumble-top

  1. Bund: Smuldr smørret i mel og sukker, og arbejd det let sammen. Saml det med æg, men undgå at ælte for meget. Tryk dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir, og stil den på køl i 30 minutter. Fordel blommemarmeladen på bunden i et tyndt lag.   2. Crumble-top: Tænd ovnen på 180°. Smuldr smørret i mel, sukker og havregryn, til du får en let crumble-dej. Drys det over kagebunden, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til toppen er let gylden og crunchy. Lad kagen køle af, og skær den i snitter.   PRØV OGSÅ: Muffins med blommer og chokolade