
Blommekage med marcipan og appelsincreme
26. oktober 2015TID: CA. 1 TIME.
Ingredienser:
BUND:
120 g smør
120 g hvedemel
80 g sukker
½ vaniljestang
1 dl havregryn
LÆS OGSÅ: Sæson for blommer
FYLD:
2 æg
1¾ dl creme fraiche 18%
50 g sukker
75 g marcipan, skåret i små terninger
8 blommer
50 g hasselnøddeflager
APPELSINCREME:
250 g mascarpone
1 spsk flormelis
1 økoappelsin
LÆS OGSÅ: Lækker og nem æble-blomme-marmelade
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Saml blødt smør med mel, sukker, vaniljekorn og havregryn. Brug fingrene, det er det nemmeste til denne type dej.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform, diam. 24 cm, med løs bund.
Pisk ingredienserne (undtagen blommer og nødder) til fyldet sammen med en gaffel og fordel det i den ubagte bund. Sæt den på køl, mens du ordner frugten.
Flæk blommerne og tag stenene ud. Skær dem i både og fordel dem med skærefladen opad i tærten. Bag den i 20 min., drys med hasselnøddeflager og bag videre i 20-30 min.
Rør mascarpone med flormelis og fintrevet appelsinskal og server til kagen.