Desserter

Blommekage med lakrids-skyr

Du kan sagtens bage den lækre kage med andre frugter. F.eks. er den også rigtig god med æbler eller rabarber. Servér den lun med en skefuld lakrids-skyr

Blommekage med lakrids-skyr til 8-10 personer

INGREDIENSER
200 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
4 store blommer

CRUNCH
100 g blandede mandler,
valnødder og hasselnødder, hakket let groft
75 g smør
75 g muscovadosukker
¼ dl mælk
1 spsk. lakridspulver

TILBEHØR
200 ml skyr
2 spsk. lakridssirup

ENDVIDERE
1 springform på 22 cm eller en aflang tærteform med høj kant

Opskrift - sådan laver du blommekage med lakrids-skyr

1. Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Skyl blommerne; del dem, fjern stenene, og skær hver blomme i 8 stykker. Vend dem i dejen.

2. Kog mandler, nødder, smør, sukker, mælk og lakridspulver sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel crunchen på toppen. Bag kagen i en 170° varm ovn i 40 minutter.

3. Vend skyren let med lakridssirup, så det ikke blandes helt, men ser lidt rustikt ud.

Flere lækre kageopskrifter

Muffins med rabarber og ribs - Få opskriften her

Trifli med syltede blommer - Få opskriften her

Læs mere om: