Desserter

Blommekage med lakrids-skyr

af Camilla Zarah Lawes 26. april 2022
Du kan sagtens bage den lækre kage med andre frugter. F.eks. er den også rigtig god med æbler eller rabarber. Servér den lun med en skefuld lakrids-skyr
10 personer

INGREDIENSER

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 4 store blommer

CRUNCH

  • 100 g blandede mandler, valnødder og hasselnødder, hakket let groft
  • 75 g smør
  • 75 g muscovadosukker
  • ¼ dl mælk
  • 1 spsk. lakridspulver

TILBEHØR

  • 200 ml skyr
  • 2 spsk. lakridssirup

ENDVIDERE

  • 1 springform på 22 cm eller en aflang tærteform med høj kant

1. Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Skyl blommerne; del dem, fjern stenene, og skær hver blomme i 8 stykker. Vend dem i dejen.

2. Kog mandler, nødder, smør, sukker, mælk og lakridspulver sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel crunchen på toppen. Bag kagen i en 170° varm ovn i 40 minutter.

3. Vend skyren let med lakridssirup, så det ikke blandes helt, men ser lidt rustikt ud.

Flere lækre kageopskrifter

Muffins med rabarber og ribs - Få opskriften her

Trifli med syltede blommer - Få opskriften her