Desserter

Blommedessert i glas

Blommer hører sensommeren til, så det er nu, du skal nyde den dejlige blommedessert. Smagen er skøn og desserten ultra nem at tilberede.






(6 personer)
18 modne sveskeblommer
korn og bælg af 1 stang vanilje
100 g sukker
skal og saft af 1 økoappelsin
½ dl vand
2 kanelstænger
1 l god vaniljeis

DRYS:
skal af 1 økoappelsin

ENDVIDERE:
1 ovnfast fad

Halvér og udstén blommerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, gem bælgen. Mós kornene ud i sukkeret. Riv appelsinskal over blommerne; pres saften over dem, og tilsæt vand. Drys med vaniljesukkeret. Knæk kanelstængerne, og læg dem ved blommerne sammen med vaniljebælgen. Bag blommerne i en 200° varm ovn i 20 minutter, til de er møre. Afkøl dem helt. Fordel blommerne i portionsglas, hæld lidt af lagen ved, og top med et par kugler vaniljeis. Drys med appelsinskal, og servér straks.

Prøv også: Blommer og rød primadonna


Lette og lækre
forretter
Hovedretter - til
hverdag og fest
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk

Læs mere om: