blåbærmousse
Desserter

Blåbærmousse med hvid chokolade

af Emma Martiny 17. november 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
En uimodståelig mousse med et hint af cheesecake. Anret den i små glas eller i en stor serveringsskål, så gæsterne selv kan forsyne sig. Her får du opskriften på blåbærmousse med hvid chokolade

Blåbærmousse med hvid chokolade

  Tid: 25 minutter. Køletid: Mindst 4 timer Antal personer: 6   DET SKAL DU BRUGE 250 g frosne blåbær saft og skal af 1 usprøjtet citron 1 dl sukker korn af 1 vaniljestang 400 g flødeost naturel  2 dl piskefløde 3 blade husblas  
  TIL SERVERING 50 g hvid chokolade 125 friske blåbær  
  PRØV OGSÅ: Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder  

Opskrift - sådan laver du blåbærmousse med hvid chokolade

  1. Kog frosne blåbær, citronsaft, fintrevet citronskal, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen i gryden.   2. Brug et piskeris og pisk den afkølede blåbærblanding sammen med flødeost i en skål, til cremen er ensartet (der må gerne være hele blåbær i cremen). Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i blåbærcremen. Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.   3. Knug vandet af husblassen, og smelt den forsigtigt ved svag varme i en kasserolle sammen med 2 spsk. af blåbærcremen. Vend det herefter i resten af blåbærcremen. Fordel blåbærmoussen i en stor glasskål eller i små portionsglas, og stil den på køl i mindst 4 timer.   4. SERVERING: Pynt desserten med hakket hvid chokolade og friske blåbær.   PRØV OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade og lakrids