blåbærmousse
Desserter

Blåbærmousse med hvid chokolade

En uimodståelig mousse med et hint af cheesecake. Anret den i små glas eller i en stor serveringsskål, så gæsterne selv kan forsyne sig. Her får du opskriften på blåbærmousse med hvid chokolade

Blåbærmousse med hvid chokolade

 
Tid: 25 minutter. Køletid: Mindst 4 timer
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
250 g frosne blåbær
saft og skal af 1 usprøjtet citron
1 dl sukker
korn af 1 vaniljestang
400 g flødeost naturel 
2 dl piskefløde
3 blade husblas
 
 
TIL SERVERING
50 g hvid chokolade
125 friske blåbær
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PRØV OGSÅ: Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder
 

Opskrift - sådan laver du blåbærmousse med hvid chokolade

 
1. Kog frosne blåbær, citronsaft, fintrevet citronskal, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen i gryden.
 
2. Brug et piskeris og pisk den afkølede blåbærblanding sammen med flødeost i en skål, til cremen er ensartet (der må gerne være hele blåbær i cremen). Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i blåbærcremen. Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.
 
3. Knug vandet af husblassen, og smelt den forsigtigt ved svag varme i en kasserolle sammen med 2 spsk. af blåbærcremen. Vend det herefter i resten af blåbærcremen. Fordel blåbærmoussen i en stor glasskål eller i små portionsglas, og stil den på køl i mindst 4 timer.
 
4. SERVERING: Pynt desserten med hakket hvid chokolade og friske blåbær.
 
PRØV OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade og lakrids