Den bløde blåbæris er vildt lækker sammen med de knasende rugbrødsbidder.
8 personer
Tid i alt 50 min
Det skal du bruge
250 g blåbær
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
1 dåse kondenseret mælk
½ l økologisk sødmælk
Rugbrøds-crumble
4 skiver rugbrød skåret/smuldret i små stykker
50 g smør
Pynt
skovsyre, gerne med blomst
100 g blåbær
Opskrift - sådan laver du blåbæris med rugbrøds-crumble og skovsyre
Kom bær, sukker og vand i en lille gryde, og kog, til sukkeret er smeltet. Tag det fra varmen, og blend det. Afkøl det helt, evt. i køleskabet.
Rør de to slags mælk sammen, og kør det i en ismaskine i 6 minutter. Tilsæt blåbærmassen, og kør isen, til den er færdig.
Smelt smørret på en stor stegepande ved svag varme. Kom rugbrødet på, og lad det stå og simre i ca. 30 minutter, til det er sprødt og lækkert. Rør i det med en træpalet hvert 4. minut.
Drys crumble på tallerkener; kugl isen med en dessertske, og læg på. Pynt med skovsyre og hele blåbær.
Kan du ikke få nok blåbær? Så se med her, hvor vi har samlet flere lækre opskrifter med blåbær