Blåbæris med rugbrøds-crumble og skovsyr
Desserter

Blåbæris med rugbrøds-crumble og skovsyre

Af Camilla Zarah Lawes 26. juli 2021
Den bløde blåbæris er vildt lækker sammen med de knasende rugbrødsbidder.
8 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 250 g blåbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • ½ l økologisk sødmælk

Rugbrøds-crumble

  • 4 skiver rugbrød skåret/smuldret i små stykker
  • 50 g smør

Pynt

  • skovsyre, gerne med blomst
  • 100 g blåbær

Opskrift - sådan laver du blåbæris med rugbrøds-crumble og skovsyre

  1. Kom bær, sukker og vand i en lille gryde, og kog, til sukkeret er smeltet. Tag det fra varmen, og blend det. Afkøl det helt, evt. i køleskabet.
  2. Rør de to slags mælk sammen, og kør det i en ismaskine i 6 minutter. Tilsæt blåbærmassen, og kør isen, til den er færdig.
  3. Smelt smørret på en stor stegepande ved svag varme. Kom rugbrødet på, og lad det stå og simre i ca. 30 minutter, til det er sprødt og lækkert. Rør i det med en træpalet hvert 4. minut.
  4. Drys crumble på tallerkener; kugl isen med en dessertske, og læg på. Pynt med skovsyre og hele blåbær.

 

Kan du ikke få nok blåbær? Så se med her, hvor vi har samlet flere lækre opskrifter med blåbær