blåbærcrumble
Desserter

Blåbærcrumble med pinjekerner & hvid chokolade

29. maj 2017
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Det tager kun 15 minutter at smække denne kage sammen. Resten af arbejdet klarer ovnen for dig. Her får du opskriften på blåbærcrumble med pinjekerner & hvid chokolade

Blåbærcrumble med pinjekerner & hvid chokolade

Tid: 15 minutter. Bagetid: 30 minutter Antal: 20 kagestykker   DET SKAL DU BRUGE 300 g blåbær 25 g sukker 1 tsk. kartoffelmel 50 g hvid chokolade 40 g pinjekerner  
  CRUMBLEDEJ 200 g sukker korn af 1 vaniljestang ¼ tsk. salt 450 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 225 g koldt smør 1 æg 1 firkantet bageform,  ca. 23 x 33 cm   TIL SERVERING 2 spsk. flormelis   PRØV OGSÅ: Skift den lækre blåbærcrumble ud med en lige så lækker crumble med æble, tranebær og ingefær. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du blåbærcrumble med pinjekerner & hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 190°. Beklæd bageformen med bagepapir.   2. CRUMBLEDEJ: Bland sukker, vaniljekorn, salt, mel og bagepulver i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen sammen med ægget, til dejen har en ensartet, stadig smuldrende konsistens. Fordel ¾ af crumbledejen i bageformen, og pres den godt sammen med bagsiden af en ske.   3. Skyl blåbærrene. Bland blåbær, sukker og kartoffelmel, og fordel det på dejbunden. Hak chokoladen groft, og bland den med pinjekerner og resten af dejen. Drys blandingen over bærrene.   4. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den køle af i formen på en rist. Skær den ud i firkanter, og sigt flormelis over lige inden servering.   PRØV OGSÅ: Blåbærtærte med mascarponecreme