
Birkessnegle med æble og citron
28. februar 2012(12-14 stk.)
DEJ:
250 g hvedemel
85 g koldt smør
1 dl mælk
2 spsk. (rør)sukker
25 g gær (½ pakke)
3 spsk. blå birkes
1 lille æg
FYLD:
90 g blødt smør
90 g (rør)sukker
fintrevet skal af 1 økocitron
2 syrlige æbler
1 spsk. majsstivelse
æg til pensling
GLASUR:
3 spsk. flormelis
ca. 2 tsk. citronsaft + kogende vand
evt. lidt fintrevet citronskal
Hak mel og smør sammen, til det er grynet. Lun mælken til lillefingervarmt, og rør sukker og gær ud i mælken. Kom birkesene i, og lad det stå i 15 minutter. Lav en fordybning i melet, kom æg og gærvæske i, og rør hurtigt dejen sammen. Ælt den let på bordet med lidt mel på hænderne. Lad den hæve tildækket i ½ time.
Rør smør, sukker og citronskal blødt.
Rul dejen ud på et melstrøet bord til en aflang firkant. Fordel remoncen på, knap til kanten. Skræl og riv æblerne henover, og drys med majsstivelse. Pensl kanterne med æg, og rul dejen stramt sammen på den lange led (til store snegle: på den korte led!). Skær dejen ud i 2 cm tykke skiver. Læg dem på bagepapir på en plade, og lad dem efterhæve i 25 minutter. Pensl kanterne med æg, og bag dem i en 210° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist. Rør en fast, syrlig glasur, og kom den på.



