Desserter

Birkeskage med citrus

5. februar 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Frisk og dejlig kage med knas i. Den bløde, syrlige glasur gi’r prikken over i et. Skær den i ikke for store stykker – du vil føle dig tilfreds alligevel

(ca. 20 stykker) 140 g blødt smør 200 g sukker 2 æg (L eller XL) revet skal af ½ økoappelsin revet skal af 1 økocitron ½ dl citron- og appelsinsaft 2 dl græsk yoghurt 10 % 250 g fint hvedemel (f.eks. kagemel fra Skærtoft Mølle) 1 pose blå birkes (50 g) 2 tsk. bagepulver 1 nip salt GLASUR: 1 spsk. blødt smør 1 dl flormelis 1 nip vaniljesukker ½-1 spsk. citronsaft PYNT: evt. små appelsinstykker eller revet citrusskal Pisk smør og sukker lyst og let med elpisker. Kom æggene i, ét ad gangen. Tilsæt appelsin- og citronskal og -saft og yoghurt med lette tag. Bland alle de tørre ting, og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en form/bradepande på 28 x 18 cm godt, og kom dejen i. Bag den på midterste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter. Prøv med en nål - der må ikke hænge dej ved. Lad kagen køle helt af, og løft den ud af formen. Rør glasuren sammen, og smør den på kagen. Skær den i ret små stykker. Kan evt. pyntes med små appelsinstykker eller revet citrusskal. Kan fryses (bedst uden glasur). Prøv også: Figen-choko-barer >>