Birkeskage med citrus

5. februar 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Frisk og dejlig kage med knas i. Den bløde, syrlige glasur gi’r prikken over i et. Skær den i ikke for store stykker – du vil føle dig tilfreds alligevel





(ca. 20 stykker)
140 g blødt smør
200 g sukker
2 æg (L eller XL)
revet skal af ½ økoappelsin
revet skal af 1 økocitron
½ dl citron- og appelsinsaft
2 dl græsk yoghurt 10 %
250 g fint hvedemel (f.eks. kagemel fra Skærtoft Mølle)
1 pose blå birkes (50 g)
2 tsk. bagepulver
1 nip salt

GLASUR:
1 spsk. blødt smør
1 dl flormelis
1 nip vaniljesukker
½-1 spsk. citronsaft

PYNT:
evt. små appelsinstykker
eller revet citrusskal

Pisk smør og sukker lyst og let med elpisker. Kom æggene i, ét ad gangen. Tilsæt appelsin- og citronskal og -saft og yoghurt med lette tag. Bland alle de tørre ting, og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en form/bradepande på 28 x 18 cm godt, og kom dejen i. Bag den på midterste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter. Prøv med en nål - der må ikke hænge dej ved. Lad kagen køle helt af, og løft den ud af formen.

Rør glasuren sammen, og smør den på kagen. Skær den i ret små stykker. Kan evt. pyntes med små appelsinstykker eller revet citrusskal. Kan fryses (bedst uden glasur).

Prøv også: Figen-choko-barer >>