Desserter

Bananpandekager med jordbæris og karamelsauce

Bløde, søde pandekager med en dejlig smag af banan – mums!

Bananpandekager med jordbæris og karamelsauce til 4 personer

Tid: 35 minutter. 

DET SKAL DU BRUGE
2 æg
120 g sukker
korn fra ½ vaniljestang 
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½-2 dl kærnemælk
20 g smør
1 moden banan
smør og olie til stegning 
 
HURTIG JORDBÆRIS
200 g frosne jordbær
4 spsk. flydende honning
korn fra ½ vaniljestang
6 spsk. flormelis
½ l piskefløde
 
KARAMELSAUCE
120 g sukker
2 dl kogende vand
 

Opskrift - sådan laver du bananpandekager med jordbæris og karamelsauce

 
1. Pisk æg og sukker godt sammen. Rør vaniljekorn i dejen. Sigt mel og bagepulver i æggemassen. Rør godt. Hæld kærnemælk i under omrøring. Smelt smørret, og rør det i dejen. Mos bananen, og vend den i dejen. Dejen skal være tyk, justér evt. konsistensen med lidt mel eller kærnemælk. Varm en pande op med lidt smør og olie, og bag 1 lille bananpandekage ad gangen af 1 dl dej.
 
2. Hurtig jordbæris: Blend bær, honning og vaniljekorn i en foodprocessor. Tilsæt piskefløde, og blend igen, til isen har samlet sig. Sæt isen i fryseren, til den skal serveres.
 
3. Karamelsauce: Smelt sukkeret langsomt i en gryde. Hæld vand forsigtigt på (pas på, det sprøjter!). Kog karamelsaucen i ca. 6 minutter, til den er smeltet og jævn. Hæld lidt karamelsauce over pandekagerne, og servér med jordbæris og resten af karamelsaucen til.
 
PRØV OGSÅ: Pandekager med nøddeskum og karamel
 
 
Læs mere om: