Desserter

Bananpandekager med jordbæris og karamelsauce

af Camilla Zarah Lawes 12. juli 2015
Foto: Columbus Leth
Bløde, søde pandekager med en dejlig smag af banan – mums!

Bananpandekager med jordbæris og karamelsauce til 4 personer

Tid: 35 minutter. 

DET SKAL DU BRUGE 2 æg 120 g sukker korn fra ½ vaniljestang  200 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1½-2 dl kærnemælk 20 g smør 1 moden banan smør og olie til stegning    HURTIG JORDBÆRIS 200 g frosne jordbær 4 spsk. flydende honning korn fra ½ vaniljestang 6 spsk. flormelis ½ l piskefløde   KARAMELSAUCE 120 g sukker 2 dl kogende vand  

Opskrift - sådan laver du bananpandekager med jordbæris og karamelsauce

  1. Pisk æg og sukker godt sammen. Rør vaniljekorn i dejen. Sigt mel og bagepulver i æggemassen. Rør godt. Hæld kærnemælk i under omrøring. Smelt smørret, og rør det i dejen. Mos bananen, og vend den i dejen. Dejen skal være tyk, justér evt. konsistensen med lidt mel eller kærnemælk. Varm en pande op med lidt smør og olie, og bag 1 lille bananpandekage ad gangen af 1 dl dej.   2. Hurtig jordbæris: Blend bær, honning og vaniljekorn i en foodprocessor. Tilsæt piskefløde, og blend igen, til isen har samlet sig. Sæt isen i fryseren, til den skal serveres.   3. Karamelsauce: Smelt sukkeret langsomt i en gryde. Hæld vand forsigtigt på (pas på, det sprøjter!). Kog karamelsaucen i ca. 6 minutter, til den er smeltet og jævn. Hæld lidt karamelsauce over pandekagerne, og servér med jordbæris og resten af karamelsaucen til.   PRØV OGSÅ: Pandekager med nøddeskum og karamel