Desserter

Bananpandekager med ananas og granatæble

Granatæblekernerne skinner næsten som juveler oven på de buttede bananpandekager.

Bananpandekager med ananas og granatæble 

INGREDIENSER
2 modne bananer
3 æg
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
½ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. salt
2 tsk. blå birkes
25 g smør til stegning
 
TOPPING
½ moden ananas
1 granatæble
25 g usaltede 
pistacienødder
100 g skyr
1-2 spsk. flydende honning
 
PRØV OGSÅ: Bagte æbler med mandler og nødder
 

Opskrift - sådan laver du bananpandekager med ananas og granatæble

 
1. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel. Rør bananmosen sammen med resten af ingredienserne til en tyktflydende dej. Opvarm en pande med lidt smør, og sæt dejen på panden i klatter med en spiseske. Steg dem et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
 
2. Topping: Skræl ananassen, og skær den i meget små tern. Halvér granatæblet, bank hårdt på skallen med en stor ske, og pil alle de røde kerner ud. Fjern de hvide hinder, og sigt væden fra. Hak pistacienødderne groft. Anret pandekagerne i en høj stak på et fad. Servér med skyr, ananas-tern, granatæblekerner og pistacienødder, og dryp med lidt honning.
 
VIDSTE DU, AT ...
Granatæblet er i sæson om vinteren. Skallen er uspiselig, men de saftige kerner kan bruges som pynt på kager, i salater eller oven på yoghurt. Du kan også presse dem til juice sammen med f.eks. appelsiner.
 
PRØV OGSÅ: Kiksekage i luksusudgave
 
Læs mere om: