
Desserter
Bananlagkage med chokolade og karamel
22. oktober 2015af Helle Rosenkrantz
Foto: DR
I ugens afsnit af "Den store bagedyst" var temaet kreativitet. Og Ditte, som trak det korteste strå til sidst, lagde ud med en drøm af en bananlagkage. Her får du hende opskrift på bananlagkage med chokolade og karamel
Bananlagkage med chokolade og karamel
Denne bananlagkage med aner til en bananasplit er både fyldig, syrlig og knasende
DET SKAL DU BRUGE TIL BANANLAGKAGE MED CHOKOLADE OG KARAMEL
BANANLAGKAGE 4 modne bananer 230 g. sukker 4 æg Kornene fra 2 vaniljestænger 150 g. mel 1 tsk. bagepulver 150 g. smeltet smør KARAMEL/NØDDE-MASSE TIL BUND 1 260 g. hasselnødder 140 g. sukker 3 tsk. honning 0,8 dl fløde 90 g. smør VANILJECREME MED CITRON OG COGNAC 500 ml. sødmælk Kornene fra 1,5 vaniljestang 75 g. sukker 40 g. majsstivelse 120 g. past. æggeblommer Skal og saft fra 1 citron 1-2 tsk. cognac 1-2 dl fløde, pisket til flødeskum CHOKOLADECREME 200 g. chokolade 20 g. honning 20 g. glukose 200 g. fløde HERUDOVER TIL BANANLAGKAGE 300 g. chokolade, temperering Tørrede bananer Spiselige gule blomster Ekstra vaniljecreme til pynt Trillede kugler af ekstra nøddekaramel PRØV OGSÅ: Bananlagkage er skøn, men prøv også en god klassisk banankage - få opskriften herOpskrift - sådan laver du bananlagkage med chokolade og karamel
BANANLAGKAGE Æg, sukker og vanilje piskes til en let og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt. Til sidst kommes det smeltede smør i. Bages ved 180 grader. Men fordeles i to forme. Form 1) en springform 22Ø - bages første gang i ca. 20 min. Form 2) bages i en kagering 22 Ø, men kun 1 cm høj og bages i ca. 10-15 min. KARAMEL/NØDDE-MASSE TIL BUND 1 Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader. I en gryde kommes sukker, honning, fløde og smør og koges ind til det har en temperatur på 120 grader. Nødderne køles, nulres fri fra skaller, blendes mellemfint og vendes herefter i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule. Bund 1) Når den er bagt i ca. 20 min. og næsten færdigbagt, tages den ud og køles af i ca. 7-10 min. Kom herefter nøddekaramellen ovenpå bunden og bag videre i ca. 7-10 min. VANILJECREME MED CITRON OG COGNAC Kom 100 ml. af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen. I en gryde varmes resten (400 ml.) af sødmælken op til kogepunktet og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden - til cremen tykner og majsstivelsen er "kogt ud". Kom cremen i en pose og kom den på køl imens du pisker fløden til let flødeskum. Når cremen er helt kold piskes den op med en håndmixer. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt i og til sidst citron og cognac. Den er nu klar til at komme på kagen. CHOKOLADECREME Fløde koges op med honning og glukose - lige til kogepunktet. Chokoladen hakkes fint og fløden hældes over. Lad den køle en smule inden den kommes på kagen. SAMLING AF KAGEN Bananbunden med nøddekaramel placeres nederst, hvorefter der kommes vaniljecreme ovenpå. Placer den anden bananbund og til sidst chokoladecreme. Lav en kant af tempereret chokolade på kageplast. Pynt med tørrede bananer, små kugler af nøddekaramel, blomster og chokolade kugler. Og små udsprøjtede "klatter" af vaniljecreme. Server den skønne bananlagkage til en god kop kaffe Se Den Store Bagedyst hver onsdag kl. 20.00 på DR1 Se meget mere om Den Store Bagedyst på dr.dk lige her