bananlagkage
Desserter

Bananlagkage med chokolade og karamel

I ugens afsnit af "Den store bagedyst" var temaet kreativitet. Og Ditte, som trak det korteste strå til sidst, lagde ud med en drøm af en bananlagkage. Her får du hende opskrift på bananlagkage med chokolade og karamel

Bananlagkage med chokolade og karamel

 

Denne bananlagkage med aner til en bananasplit er både fyldig, syrlig og knasende
 

DET SKAL DU BRUGE TIL BANANLAGKAGE MED CHOKOLADE OG KARAMEL

 
BANANLAGKAGE
4 modne bananer
230 g. sukker
4 æg
Kornene fra 2 vaniljestænger
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
150 g. smeltet smør
 
KARAMEL/NØDDE-MASSE TIL BUND 1
260 g. hasselnødder
140 g. sukker
3 tsk. honning
0,8 dl fløde
90 g. smør
 
VANILJECREME MED CITRON OG COGNAC
500 ml. sødmælk
Kornene fra 1,5 vaniljestang
75 g. sukker
40 g. majsstivelse
120 g. past. æggeblommer
Skal og saft fra 1 citron
1-2 tsk. cognac
1-2 dl fløde, pisket til flødeskum
 
CHOKOLADECREME
200 g. chokolade
20 g. honning
20 g. glukose
200 g. fløde
 
HERUDOVER TIL BANANLAGKAGE
300 g. chokolade, temperering
Tørrede bananer
Spiselige gule blomster
Ekstra vaniljecreme til pynt
Trillede kugler af ekstra nøddekaramel
 
PRØV OGSÅ: Bananlagkage er skøn, men prøv også en god klassisk banankage - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du bananlagkage med chokolade og karamel

 
BANANLAGKAGE
Æg, sukker og vanilje piskes til en let og hvid æggesnaps.
Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt. Til sidst kommes det smeltede smør i.
Bages ved 180 grader. Men fordeles i to forme.
Form 1) en springform 22Ø - bages første gang i ca. 20 min.
Form 2) bages i en kagering 22 Ø, men kun 1 cm høj og bages i ca. 10-15 min.
 
KARAMEL/NØDDE-MASSE TIL BUND 1
Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader.
I en gryde kommes sukker, honning, fløde og smør og koges ind til det har en temperatur på 120 grader.
Nødderne køles, nulres fri fra skaller, blendes mellemfint og vendes herefter i karamelmassen.
Lad det stå på bordet og køle en smule.
Bund 1) Når den er bagt i ca. 20 min. og næsten færdigbagt, tages den ud og køles af i ca. 7-10 min. Kom herefter nøddekaramellen ovenpå bunden og bag videre i ca. 7-10 min.
 
VANILJECREME MED CITRON OG COGNAC
Kom 100 ml. af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen.
I en gryde varmes resten (400 ml.) af sødmælken op til kogepunktet og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden - til cremen tykner og majsstivelsen er "kogt ud".
Kom cremen i en pose og kom den på køl imens du pisker fløden til let flødeskum.
Når cremen er helt kold piskes den op med en håndmixer. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt i og til sidst citron og cognac.
Den er nu klar til at komme på kagen.
 
CHOKOLADECREME
Fløde koges op med honning og glukose - lige til kogepunktet.
Chokoladen hakkes fint og fløden hældes over.
Lad den køle en smule inden den kommes på kagen.
 
SAMLING AF KAGEN
Bananbunden med nøddekaramel placeres nederst, hvorefter der kommes vaniljecreme ovenpå.
Placer den anden bananbund og til sidst chokoladecreme.
Lav en kant af tempereret chokolade på kageplast.
Pynt med tørrede bananer, små kugler af nøddekaramel, blomster og chokolade kugler. Og små udsprøjtede "klatter" af vaniljecreme.
Server den skønne bananlagkage til en god kop kaffe
 
Se Den Store Bagedyst hver onsdag kl. 20.00 på DR1