Desserter

Banankage med Nutella og spindelvævsglasur

En saftig banankage kan de fleste lide. Men en saftig banankage med Nutella, chokoladecreme og glasur kan ALLE lide! Her i en lidt uhyggelig udgave med spindelvævsglasur - så er der serveret til halloween

Banankage med Nutella og spindelvævsglasur

 
Tid: 40 minutter. Bagetid: 50 minutter. Antal personer: 8
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g blødt smør
190 g sukker
korn af 1 vaniljestang
4 æg
210 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
3 modne bananer
½ dl kærnemælk
2 spsk. kakao
100 g Nutella
en springform, 24 cm i diameter
lidt smør til formen
 
 
CHOKOLADECREME
150 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
 
SPINDELVÆVSGLASUR
125 g flormelis
½ dl piskefløde
 
 
PYNT
evt. små spiselige pynte-edderkopper
 

Opskrift - sådan laver du banankage med Nutella og spindelvævsglasur

 
1. Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn cremet med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Skræl bananerne, og mos dem godt med en gaffel. Rør bananmosen i dejen sammen med kærnemælk.
 
2. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør denne dej sammen med kakao og Nutella. Sæt evt. Nutellaen i mikrobølgeovnen i 10 sekunder, så den bliver flydende og nemmere at røre ud i dejen.
 
3. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne med smør. Fordel den lyse og den mørke dej skiftevis og gerne lidt tilfældigt i formen, og træk stille en kniv rundt i dejen, så den bliver marmoreret.
 
4. Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Tjek med en gaffel eller et grillspyd, at kagen er gennembagt. Placér springformen på en rist, så kagen kan køle af i formen.
 
5. Chokoladecreme: Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål sammen med fløden. Smelt chokolade og fløde sammen ved lav varme enten i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og rør det sammen til en glat creme. Smør cremen ud på kagen i et jævnt lag.
 
6. Spindelvævsglasur: Rør flormelis og fløde sammen i en skål. Hæld glasuren i et lille kræmmerhus eller en sprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Sprøjt glasuren ud på kagen som én stor spiral – start fra midten, og arbejd ud mod kanten. Lav et mønster i glasuren ved at trække en streg med en tandstikker eller et grillspyd fra midten af spiralen og ud mod kanten. Fortsæt på samme måde hele vejen rundt, indtil glasuren ligner et spindelvæv. Pynt evt. kagen med spiselige pynte-edderkopper.
 
 
Læs mere om: