banankage
Desserter

Banankage med chokolade

af Camilla Zarah Lawes 26. august 2010
Foto: Lars Ranek
Banankage opskrift: Så er det tid til kagedag enten på jobbet eller i skolen, og her er den bløde, saftige banankage med den sprøde skorpe perfekt
10 personer

Ingredienser til banankage

  • 3 hele æg
  • 200 g sukker
  • 125 g smeltet smør
  • 2-3 mosede bananer
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • kornene fra en stang vanilje
  • 1-2 bananer i tynde skiver
  • 100 g groft revet chokolade
  • 6 spsk. mørk farin

Endvidere

  • 1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm eller en rund springform på 22 cm

 

OPSKRIFT - SÅDAN BAGER DU BANANKAGE

1. Banankage: Start med at piske æggene godt med sukkeret. Tilsæt smørret, og rør godt rundt. Ingen banankage uden bananer - rør bananerne i dejen og sørg for at de er helt most så der ikke er store stykker i den færdige banankage. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, kom det i æggemassen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel den færdige banankage dej i formen, og læg et tyndt lag af bananskiver over. Drys din banakage med chokolade og til sidst med farin, og bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter.

2. Kagen kan serveres enten lun eller kold.

TIP: Banankage med en smule marcipan i er også rigtig lækkert!

PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage

Andre lækre opskrifter