bananbrød
Desserter

Bananbrød med chokolade og vaniljeis

Det hedder godt nok bananbrød, men egentlig smager det mest af kage. Brødet er nemlig spækket med nødder og chokolade – og selvfølgelig bananer. Her får du opskriften på bananbrød med chokolade og vaniljeis

Bananbrød med chokolade og vaniljeis

Tid: 20 minutter. Bagetid: 50 minutter
Antal personer: 8
 
DET SKAL DU BRUGE
150 g blødt smør
100 g sukker
100 g flormelis
2 æg
4 små bananer
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
¼ tsk. salt
75 g hasselnøddekerner
75 g mørk chokolade
1 aflang brødform, ca. 1 l
 
 
TIL SERVERING
1 l god vaniljeis
50 g mørk chokolade
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Bananbrød med tranebær, mandler og kokos
 

Opskirft - sådan laver du bananbrød med chokolade og vaniljeis

 
1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd brødformen med bagepapir. Pisk smør, sukker og flormelis sammen med elpisker. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen. Bland mel, bagepulver og krydderier, og rør blandingen i dejen. Hak hasselnødder og chokolade groft, og vend det i dejen til sidst. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Tjek med en gaffel, om den er færdig – der må ikke hænge våd dej ved gaflen, når du stikker den ind midt i brødet. Afkøl på en rist i ½-1 time.
 
2. SERVERING: Skær det lune bananbrød i tykke skiver, og servér med vaniljeis og grofthakket chokolade på toppen.
 
TIP: Bananbrødet kan også sagtens spises uden is til. Opbevar det på køl, og rist evt, en skive ad gangen, når du spiser af det.
 
Læs mere om: