bagte pærer
Desserter

Bagte pærer med nødder og chokoladecreme

27. januar 2017
af Christine Bille Nielsen
Foto: Line Falck
Dessertklassikeren pærer belle Hélène i en lækker og supernem version, som kun kræver fem ingredienser. Her får du opskriften på bagte pærer med nødder og chokoladecreme

Bagte pærer med nødder og chokoladecreme

Tid: 30 minutter. Bagetid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 modne pærer 2 spsk. smør 50 g hasselnødder 100 g mørk chokolade 2½ dl piskefløde  
  PRØV OGSÅ: Skift de bagte pærer ud med disse små lækre pæretærter med marcipan og mandler - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du - bagte pærer med nødder og chokoladecreme

  1. Skræl pærerne, og skær dem flade i bunden. Smelt smør ved svag varme i en gryde, og hak nødderne i en minihakker. Pensl pærerne med smeltet smør, og tril dem i nødderne. Sæt pærerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en 225° varm ovn i ca. 30 minutter, til nødderne er lysebrune, og pærerne er møre.   2. Hak chokoladen groft, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk fløden til blødt skum i en skål, og vend hurtigt flødeskummet sammen med den varme chokolade. Lad cremen stå på køl, indtil den skal serveres. Anret chokoladecremen i 4 skåle, sæt en bagt pære i hver, og servér.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med appelsinskal og kokos