blommer
Desserter

Bagte blommer med sprøde lakrids-tuiles og flødebolleskum

16. august 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Blommerne bliver ekstra søde efter en lang tur i ovnen, og de sprøde lakrids-tuiles giver skarphed og knæk. Flødebolleskummet behøver ingen nærmere præsentation, men fuldender denne genistreg. Her får du opskriften på bagte blommer med sprøde lakrids-tuiles og flødebolleskum

Bagte blommer med sprøde lakrids-tuiles og flødebolleskum til 10 personer

  Tid: 25 minutter. Bagetid, blommer: 2 timer. Bagetid, lakrids-tuiles: 2-4 minutter   DET SKAL DU BRUGE 10 blommer 200 g brun farin 1 dl blommeeddike eller anden mørk frugteddike   LAKRIDS-TUILES 50 g flormelis 50 g blødt smør 50 g hvedemel 1½ æggehvide lakridspulver   FLØDEBOLLESKUM 1½ æggehvide 100 g sukker   PYNT lakridspulver   PRØV OGSÅ: Trifli med syltede blommer  

Opskrift - sådan laver du bagte blommer med sprøde lakrids-tuiles og flødebolleskum

  1. Tænd ovnen på 100°. Prik blommerne med en gaffel hele vejen rundt. Fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir, så de står helt tæt. Drys med brun farin, og dryp eddike over. Bag blommerne i ovnen i 2 timer.   2. LAKRIDS-TUILES: Skru ovnen op på 165°. Rør flormelis med smør, og tilsæt mel under omrøring. Pisk forsigtigt æggehviden i, lidt efter lidt, til dejen er glat og en smule tyk. Smør dejen ud i helt tynde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lakridspulver. Bag de små kager i ovnen i 2-4 minutter. Løft dem forsigtigt af bagepapiret med en palet, og afkøl på en rist.   3. FLØDEBOLLESKUM: Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt sukker, og pisk i yderligere 3 minutter.   4. SERVERING: Anret blommerne med lidt af lagen fra fadet. Top med en stor skefuld flødebolleskum og en lakrids-tuile. Drys med lakridspulver, og servér.   PRØV OGSÅ: Lækre og hjemmelavede flødeboller