Desserter

Bagt cremedessert med rabarber

af Marie Melchior 15. februar 2022
Foto: Line Falck
Den fløjlsbløde rabarbercreme er nem at lave. Pynt den gerne fint med små rabarberskud, som kan købes i potter
6 personer

INGREDIENSER

  • 225 g sukker
  • 4 æg
  • 3½ dl piskefløde
  • 2 spsk. hvedemel
  • 200 g mandelmel
  • 1 vaniljestang
  • 300 g rabarber 
  • 2-3 spsk. rørsukker
  • 6 små ovnfaste portionsskåle

EVT. TILBEHØR

  • rabarberskud
  • god vaniljeis

Tænd ovnen på 180°. Pisk sukker, æg, fløde, mel, mandelmel og vaniljekorn sammen i en skål, til det har en ensartet konsistens. Hæld cremen i 6 ovnfaste portionsskåle. Rens rabarberstilkene, og skær dem i mindre stykker. Læg dem oven på cremen i skålene, og drys med rørsukker. Bag rabarbercremen i ca. 30 minutter, til cremen har sat sig. Servér desserten lun, gerne pyntet med rabarberskud og evt. med vaniljeis som tilbehør.

 

Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi

FORRET: Grønne asparges med chorizo, croutoner og smilende æg - Få opskriften her

HOVEDRET: Kyllingebryst a la saltimbocca med forårsgrønt - Få opskriften her