

Desserter
Bagt cremedessert med rabarber
af Marie Melchior
15. februar 2022
Foto: Line Falck
Den fløjlsbløde rabarbercreme er nem at lave. Pynt den gerne fint med små rabarberskud, som kan købes i potter
6 personer
INGREDIENSER
- 225 g sukker
- 4 æg
- 3½ dl piskefløde
- 2 spsk. hvedemel
- 200 g mandelmel
- 1 vaniljestang
- 300 g rabarber
- 2-3 spsk. rørsukker
- 6 små ovnfaste portionsskåle
EVT. TILBEHØR
- rabarberskud
- god vaniljeis
Tænd ovnen på 180°. Pisk sukker, æg, fløde, mel, mandelmel og vaniljekorn sammen i en skål, til det har en ensartet konsistens. Hæld cremen i 6 ovnfaste portionsskåle. Rens rabarberstilkene, og skær dem i mindre stykker. Læg dem oven på cremen i skålene, og drys med rørsukker. Bag rabarbercremen i ca. 30 minutter, til cremen har sat sig. Servér desserten lun, gerne pyntet med rabarberskud og evt. med vaniljeis som tilbehør.
Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi
FORRET: Grønne asparges med chorizo, croutoner og smilende æg - Få opskriften her
HOVEDRET: Kyllingebryst a la saltimbocca med forårsgrønt - Få opskriften her