tærter
Desserter

Bær-tærter med chokolade og skyrcreme

Så bliver det næste ikke mere sommerligt. Brug de bær, du har, og som du bedst kan lide. Eller gå i en helt anden retning og pynt med mango, passionsfrugt og halve druer. Få opskriften på bær-tærter med chokolade og skyrcreme her

Bær-tærter med chokolade og skyrcreme til 4 personer

Tid: 40 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 15 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g smør
250 g hvedemel
50 g flormelis
1 æg
4 små portionstærteforme
100 g mørk chokolade
 
SKYRCREME
2½ dl piskefløde
1 spsk. flormelis
korn af 1 vaniljestang
1½ dl skyr
400 g blandede hele bær, f.eks. jordbær, hindbær, ribs og blåbær
 
PRØV OGSÅ: Små tærter med passionscreme og frysetørrede hindbær
 

Opskrift - sådan laver du bærtærter med chokolade og skyrcreme

 
1. Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter. Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde.
 
1. SKYRCREME: Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose. Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.