Bær-tærter med chokolade og skyrcreme til 4 personer
Tid: 40 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 15 minutter
DET SKAL DU BRUGE 125 g smør 250 g hvedemel 50 g flormelis 1 æg 4 små portionstærteforme 100 g mørk chokolade
SKYRCREME 2½ dl piskefløde 1 spsk. flormelis korn af 1 vaniljestang 1½ dl skyr 400 g blandede hele bær, f.eks. jordbær, hindbær, ribs og blåbær
PRØV OGSÅ: Små tærter med passionscreme og frysetørrede hindbær Opskrift - sådan laver du bærtærter med chokolade og skyrcreme
1. Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time. Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter. Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde. 1. SKYRCREME: Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose. Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.