appelsinsnitter
Desserter

Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

af Camilla Biesbjerg Markussen 17. oktober 2017
Foto: Columbus Leth
Fejr halloween med de (u)hyggelige appelsinsnitter, der er lidt ligesom hindbærsnitter, men med marcipan i mørdejen og appelsinmarmelade som fyld.

Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

Tid: 40 minutter. Hviletid: I alt 1½ time. Bagetid: 5-7 minutter.

Antal: 10-12 sammenlagte kager

DET SKLA DU BRUGE 100 g marcipan 150 g hvedemel 50 g flormelis 1 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt skal af ½ usprøjtet appelsin 100 g koldt smør 1 lille æg (str. S) et glas eller en kageudstikker med riflet kant, 6 cm i diameter  
  GLASUR OG FYLD 100 g flormelis 1 spsk. piskefløde 2-3 spsk. appelsinsaft 1-2 dråber orange konditorfarve 100 g appelsinmarmelade  
  PYNT Halloween-sukkerpynt - kan købes på specialkoebmanden.dk  

Opskrift - sådan laver du appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

  1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland marcipan med mel, flormelis, vaniljesukker, salt og fintrevet appelsinskal i en skål. Smuldr det kolde smør i melblandingen med fingrene, så det ligner grov rasp. Saml dejen med ægget uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.   2. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Læg bagepapiret med dejen over på et skærebræt, og læg den på køl i 30 minutter.   3. Tænd ovnen på 180°. Udstik 20-24 runde bunde af dejen. Fordel bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist.   4. Glasur og fyld: Rør flormelis, fløde, appelsinsaft og orange konditorfarve sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på halvdelen af mørdejsbundene i et jævnt lag, og pynt med Halloween-sukkerpynt. Smør 1 tsk. appelsinmarmelade på den anden halvdel af mørdejsbundene, og læg de glasurpyntede mørdejsbunde ovenpå.   PRØV OGSÅ: Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade