appelsinkage
Desserter

Appelsinkage med orangeblomst

16. marts 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Byd foråret velkommen med vinterens sidste appelsiner i denne aromatiske appelsinkage med orangeblomstvand

Appelsinkage med orangeblomst

 

DET SKAL DU BRUGE

3 æg 2 dl god olivenolie 50 g brødkrumme (indmaden fra et daggammelt brød) 200 g sukker 100 mandler, blendet til mandelmel 1 tsk. bagepulver Fintrevet skal fra en økoappelsin Fintrevet skal fra en økocitron 2 spsk. olie til at smøre formen 3 spsk. sukker til at drysse i formen

Sirup 75 g sukker Saft fra en appelsin Saft fra ½ citron 2 spsk. orangeblomstvand (fås hos specialkøbmanden)

Tilbehør Appelsinfileter fra to appelsiner 200 ml cremefraiche 18 %, rørt med lidt vaniljesukker

PRØV OGSÅ: Appelsinkage med ricotta

 

Opskrift - sådan laver du appelsinkage med orangeblomst

 

1. Pisk æggene med olivenolie til en lind masse. Tilsæt brødkrumme, sukker, mandelmel og bagepulver, og rør godt. Vend appelsin- og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt, sukkerdrysset bageform på 20 cm, og bag den midt i en 175° varm ovn i 25-30 minutter.

2. Sirup: Kog sukkeret med appelsin- og citronsaft til en tyktflydende sirup, tag det fra varmen, og tilsæt orangeblomstvand. Tag kagen ud af ovnen, løsn den fra formen, og hæld den varme sirup over. Servér kagen med appelsinfileter og cremefraiche.

 

LÆS OGSÅ:

Super sund punch

Heavy chokobidder med vaniljecreme

Kokoskager med citronsorbet