Appelsinkage med orangeblomst
Brød og bagværk

Appelsinkage med orangeblomst

16. marts 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Byd foråret velkommen med vinterens sidste appelsiner i denne aromatiske appelsinkage med orangeblomstvand

Appelsinkage med orangeblomst

DET SKAL DU BRUGE

3 æg
2 dl god olivenolie
50 g brødkrumme (indmaden fra et daggammelt brød)
200 g sukker
100 mandler, blendet til mandelmel
1 tsk. bagepulver
Fintrevet skal fra en økoappelsin
Fintrevet skal fra en økocitron
2 spsk. olie til at smøre formen
3 spsk. sukker til at drysse i formen

Sirup
75 g sukker
Saft fra en appelsin
Saft fra ½ citron
2 spsk. orangeblomstvand (fås hos specialkøbmanden)

Tilbehør
Appelsinfileter fra to appelsiner
200 ml cremefraiche 18 %, rørt med lidt vaniljesukker

PRØV OGSÅ: Appelsinkage med ricotta

Opskrift - sådan laver du appelsinkage med orangeblomst

1. Pisk æggene med olivenolie til en lind masse. Tilsæt brødkrumme, sukker, mandelmel og bagepulver, og rør godt. Vend appelsin- og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt, sukkerdrysset bageform på 20 cm, og bag den midt i en 175° varm ovn i 25-30 minutter.

2. Sirup: Kog sukkeret med appelsin- og citronsaft til en tyktflydende sirup, tag det fra varmen, og tilsæt orangeblomstvand. Tag kagen ud af ovnen, løsn den fra formen, og hæld den varme sirup over. Servér kagen med appelsinfileter og cremefraiche.

LÆS OGSÅ:

Super sund punch

Heavy chokobidder med vaniljecreme

Kokoskager med citronsorbet

Læs også