Desserter

Æblestrudel

af Susanne Palmqvist 18. september 2009
Foto: Anders Schønnemann
Med kanel i fyldet får din æblestrudel en skøn efterårsagtig duft. Den smager godt som dessert lige så vel som til en kop te eller kaffe, med lidt blød is eller flødeskum til

a. 6 stk.

2 plader fillodej (fra frost)ca. 40 g smeltet smørca. 700 g faste, syrlige æbler1½ dl mørk muscovadosukker3 tsk. st. kanel1 dl lyse rosinersaft af ½ appelsin

Pynt:Drys af flormelis

Tilbehør:Blød vaniljeis eller flødeskum

Tø dejpladerne op med et fugtigt viskestykke over. Vask æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i 2 cm tykke både med skrællen på. Kom dem i et ovnfast fad med de øvrige ingredienser, og vend det godt sammen. Bag det midt i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til æblerne er møre, men stadig faste. Smelt smørret. Læg en dejplade på bagepapir, og pensl godt med smør.

Læg den anden ovenpå. Fordel fyldet i en stribe, og rul forsigtigt sammen på den lange led (brug papiret til hjælp). Pensl overfladen med smør. Bag den midt i en 200° varm ovn i 15- 20 minutter, til dejen er sprød. Tag den ud, og sigt flormelis over. Spis den lun med blød vaniljeis eller flødeskum.

Se mere:Kokosbrød med pære og æbleÆble-pæretærte med vaniljeisBagte æbler med marcipan og tranebær