Desserter

Æblelommer med brombær

Sprøde udenpå og fyldt med efterårets lækre brombær og æbler. Så er der lækkerier i en fart! Her får du opskriften på æblelommer med brombær

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

1 rulle butterdej
2 syrlige æbler
100 g brombær
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
1 æg til pensling
evt. 2 spsk. perlesukker

Opskrift - sådan laver du æblelommer med brombær

 
Tænd ovnen på 180°. Skær butterdejen i 8 lige store stykker, evt. cirkelformede. Skyl æblerne, og skær dem i tern uden kernehus. Skyl brombær. Vend æbletern og brombær sammen med sukker, kanel og majsstivelse. Fordel frugtfyldet på den ene halvdel af hvert stykke butterdej; fold stykkerne sammen, og luk kanterne godt til, så fyldet ikke kan flyde ud under bagning. Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker. Bag æblelommerne i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er sprød og gylden.
 
PRØV OGSÅ: Mormors æblekage