I Den store bagedyst 2018 skulle deltagerne lave nyfortolkninger af den klassiske, danske æblekage. Jasmin lavede disse fine kager med citronmørdej, pocheret æble, ribspannacotta og æblemarengs. En helt ny klassiker. Her får du opskriften på æblekage med ribspannacotta
10 personer
Tid i alt 3 t og 30 min
INGREDIENSER TIL CITRONMØRDEJ
250 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g flormelis
150 g koldt smør
1 æg
1 knivspids salt
PORCHERET ÆBLE
2 dl dessertvin
1 citron, saft og skal
1 stang vanilje
2 spsk. sukker
2 æbler i små tern
MAKRON
60 kg mandelmel
140 g sukker
1 æggehvide
RIBSPANNACOTTA
2½ blade husblas
2 dl fløde
1 dl ribssaft
½ dl ritronsaft
ÆBLEMARENGS
50 g æblejuice
150 g sukker
50 g æggehvide
RIBSKAVIAR
1 dl ribssaft
2½ dl husblas
3 dl olie
Opskrift - sådan laver du æblekage med ribspannacotta
Citronmørdej
Bland alle de tørre ingredienser og smør i en foodprocesser.
Saml hurtig til en dej med æg. Rul ud og kom på køl.
Skær til og beklæd små metalforme hermed.
Bag ved 190 grader i 12 ca. min.
Porcheret æble Kog vin, citronsaft og -skal, vanilje og sukker op og tilføj æble. Koges i 10 min. Køles ned i lagen, hvorefter de sigtes fra og gemmes. PRØV OGSÅ: Roulade med hindbær, mango og kokosMakron
Bland alle ingredienser.
Sprøjt ud på en bageplade og bag ved 170 grader i ca. 15 min.
Ribspannacotta
Læg husblas i blød.
Kog fløde, ribssaft og citron op. Kom husblas i.
Vend de pocherede æblestykker i fyld dine mørdejsskaller med pannacottaen.