Desserter

Æblekage med ribspannacotta

I Den store bagedyst 2018 skulle deltagerne lave nyfortolkninger af den klassiske, danske æblekage. Jasmin lavede disse fine kager med citronmørdej, pocheret æble, ribspannacotta og æblemarengs. En helt ny klassiker. Her får du opskriften på æblekage med ribspannacotta

Tid i alt: 3 t og 30 min
Antal personer: 10

INGREDIENSER TIL CITRONMØRDEJ

250 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g flormelis
150 g koldt smør
1 æg
1 knivspids salt

PORCHERET ÆBLE

2 dl dessertvin
1 citron, saft og skal
1 stang vanilje
2 spsk. sukker
2 æbler i små tern

MAKRON

60 kg mandelmel
140 g sukker
1 æggehvide

RIBSPANNACOTTA

2½ blade husblas
2 dl fløde
1 dl ribssaft
½ dl ritronsaft

ÆBLEMARENGS

50 g æblejuice
150 g sukker
50 g æggehvide

RIBSKAVIAR

1 dl ribssaft
2½ dl husblas
3 dl olie

Opskrift - sådan laver du æblekage med ribspannacotta

 
 
Citronmørdej
  1. Bland alle de tørre ingredienser og smør i en foodprocesser.
  2. Saml hurtig til en dej med æg. Rul ud og kom på køl.
  3. Skær til og beklæd små metalforme hermed.
  4. Bag ved 190 grader i 12 ca. min.
 
Porcheret æble
Kog vin, citronsaft og -skal, vanilje og sukker op og tilføj æble. Koges i 10 min. Køles ned i lagen, hvorefter de sigtes fra og gemmes.
 
 
Makron
  1. Bland alle ingredienser.
  2. Sprøjt ud på en bageplade og bag ved 170 grader i ca. 15 min.
 
Ribspannacotta
  1. Læg husblas i blød.
  2. Kog fløde, ribssaft og citron op. Kom husblas i. 
  3. Vend de pocherede æblestykker i fyld dine mørdejsskaller med pannacottaen.
  4. Afkøl og plaver makroner ovenpå.
 
 
Æblemarengs
  1. Kog æblesaft og sukker op til 118 grader. 
  2. Kom ned i den letpiskede æggehvider og pisk stift.
  3. Sprøjt ud på kagen i et fint mønster med tyl. Brænd evt. med en gasbrænder.
 
Ribskaviar
  1. Kom olie på frys.
  2. Kog saft op og smelt husblas heri. Lad det køle lidt og kom i pipette.
  3. Sprøjt forsigtigt ned i olien. Skyl forsigtigt perlerne i koldt vand inden brug. Pynt kagerne hermed og server.

PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som mormor lavede den

Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR
 
Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad