Æblecrumble med blåbær
Desserter

Æblecrumble med blåbær, mandler og Bastognekiks

af Susanne Plamqvist 9. februar 2015
Foto: Henrik Freek Christensen
Uhm - crumblecake, eller æblecrumble, fyldt med lækkerier! Du kan godt bruge frosne blåbær, men så bliver kagerne mere fugtige, end hvis du bruger friske

Æblecrumble med blåbær, mandler og Bastognekiks til 4 personer

I stedet for æble kan crumblekagerne laves med andre frugter, f.eks. pære/brombær eller skovbær fra frost.

INGREDIENSER 4 syrlige æbler saft og skal af 1 usprøjtet citron 125 g blåbær (friske eller frosne) 3 spsk. lyst muscovadosukker (eller rørsukker) 4 ovnfaste portionsforme eller 1 stort tærtefad   SE OGSÅ: Æblecrumble med havregryn og kokus   CRUMBLEDEJ 6 Bastognekiks (kanelsmåkager) 1 dl mandler 1 dl havregryn 2 spsk. hvedemel 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. vaniljesukker 100 g smør  
  TIL SERVERING evt. cremefraiche eller vaniljeis  

Opskrift - sådan laver du æblecrumblekager med blåbær, mandler og Bastognekiks

  1. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i mellemstore tern. Pres og riv citronen. Bland æbletern sammen med blåbær, citronsaft, citronskal og sukker. Smør portionsforme eller tærtefad godt, og fordel æbleblandingen heri.   2. Crumbledej: Læg kiksene i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Hak mandlerne groft. Bland kiks og mandler med havregryn, mel, kanel og vaniljesukker. Smelt smørret, og rør det i. Fordel blandingen oven på frugten i et jævnt lag. Bag kagerne i ovnen ved 200° i 20-30 minutter, til dejen er sprød. Servér kagerne lune, evt. med cremefraiche eller vaniljeis til.   PRØV OGSÅ: Blåbær-hindbær-crumble