Desserter

Æblecrumble

5. november 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Rasmussen
Æblecrumble er hurtig og nem at lave og smager altid skønt

Der er intet som en lun æblecrumble med letpisket flødeskum på en kold og mørk efterårsaften, hvor vinden rusker i træerne.

Der sidder du så lunt og trygt inde i stuen og hygger dig med en stor kop te og en dejlig, hjemmelavet æblecrumble. 

Æblecrumble

Ca. 6 stk.

Det skal du bruge¼ stang vanilje100 g hvedemel75 g rørsukker100 g smør75 g hasselnødder

Fyld:5 æbler75 g rørsukker¼ stang vaniljeRevet skal fra ½ økocitron½ tsk stødt ingefær50 g hasselnødder

Elsker du også æbletærter? Her får du opskriften på Camilla Plums fantastiske æbletærte

Sådan gør duFindel den kvarte vaniljestang i en foodprocessor eller multihakker sammen med hvedemel og rørsukker. Tilsæt smør og smuldr det i melblandingen, så det ligner revet ost. Bland til sidst hakkede nødder i.

Halver æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk. Skær æblerne i både og dernæst i grove terninger. Bland æblerne med sukker, vaniljekorn, citronskal, ingefær og hakkede nødder.

Fordel æbleblandingen i små ovnfaste skåle og crumbleblandingen ovenpå. Bag dine æblecrumble ved 200 grader i ca. 20 min.

Server æblecrumble lune med flødeskum eller vaniljeis.

Æblecrumble kan også være et sundt morgenmåltid! I hvert fald i denne udgave af æblecrumble med havregryn og friske brombær

Er du helt vild med chokolade? Klik dig igennem det inspirerende galleri med 25 fantastiske opskrifter med chokolade: