

Æble-marcipankage
1. november 2012Æble-marcipankage (ca. 20 små stykker)
DET SKAL DU BRUGE
MOS
3 æbler, ca. 300 g
½ dl lyst rørsukker
DEJ
175 g blødt smør
175 g lyst rørsukker
100 g revet marcipan
3 æg (L)
165 g hvedemel (evt. økokagemel fra Skærfoft Mølle)
1 tsk. bagepulver
2 spsk. citronsaft
ENDVIDERE
2-3 æbler i tynde både
1 tsk. kanel og 1 spsk. sukker
en bradepande på ca. 25 x 18 cm
Opskrift - sådan laver du æble-marcipankage
Skræl æblerne, skær dem ud, og damp dem til mos med sukkeret. Køl det af. Pisk smør, sukker og marcipan lyst og let. Vend æblemosen i, og pisk eller rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i sammen med citronsaft. Kom dejen i en smurt bradepande. Læg æblebådene taglagt på dejen, og drys med kanelsukker. Bag kagen midt i en 190° varm ovn i 25-30 minutter. Køl den af. Skær den i små stykker, og drys evt. med flormelis.