Desserter

Æble-marcipankage

1. november 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig saftig kage, sådan lidt konfektagtig. Også god på en desserttallerken. Bliver næsten kun bedre efter 1-2 dage

Æble-marcipankage (ca. 20 små stykker)

 

DET SKAL DU BRUGE

MOS3 æbler, ca. 300 g½ dl lyst rørsukker

DEJ175 g blødt smør175 g lyst rørsukker100 g revet marcipan3 æg (L)165 g hvedemel (evt. økokagemel fra Skærfoft Mølle)1 tsk. bagepulver2 spsk. citronsaft

ENDVIDERE2-3 æbler i tynde både1 tsk. kanel og 1 spsk. sukkeren bradepande på ca. 25 x 18 cm

 

Opskrift - sådan laver du æble-marcipankage

Skræl æblerne, skær dem ud, og damp dem til mos med sukkeret. Køl det af. Pisk smør, sukker og marcipan lyst og let. Vend æblemosen i, og pisk eller rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i sammen med citronsaft. Kom dejen i en smurt bradepande. Læg æblebådene taglagt på dejen, og drys med kanelsukker. Bag kagen midt i en 190° varm ovn i 25-30 minutter. Køl den af. Skær den i små stykker, og drys evt. med flormelis.

Prøv også: Crumblecake med æble og hindbær>>