
Desserter
3 x muffins
12. februar 2014af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Her er cremen af muffin-opskrifter. Tre søde hit, du vil blive husket for. Få opskrifterne på små chokolademuffins, blåbærmuffins med blåbærcreme og grove muffins med gulerødder
Små chokolademuffins
Husk, at kagerne skal afkøles helt, inden de pyntes med den cremede topping.
(ca. 24 stk.)
2 æg
200 g sukker
100 g smør
1 tsk. bagepulver
75 g kakao
150 g hvedemel
små muffinforme
CHOKOLADETOPPING
50 g blødt smør
150 g flormelis
100 g mascarpone
100 g mælkechokolade
PYNT
høvlet chokolade
Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt smørret ved lav varme, og rør det i æggemassen. Sigt bagepulver, kakao og mel i, og rør til en ensartet dej. Fordel dejen i små muffinforme, og bag kagerne i en 200° varm ovn i 8-10 minutter. Tjek med en kødnål eller spids kniv, om de er færdige – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker i kagerne. Afkøl på en rist.
Chokoladetopping: Pisk smør, flormelis og mascarpone sammen. Smelt chokoladen over vandbad, og pisk den smeltede chokolade i cremen, til du får en ensartet masse. Kom cremen i en sprøjtepose, og stil den koldt i 30 minutter. Fordel lidt chokoladetopping på hver muffin, og drys med høvlet chokolade.
Blåbærmuffins med blåbærcreme
(18 stk.)
3 æg
175 g sukker
125 g smør
korn af ½ vaniljestang
1 moden banan
160 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g blåbær (fra frost, optøede)
muffinforme
BLÅBÆRCREME
200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
80 g flormelis
2 spsk. blåbærstøv
Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i æggemassen. Rør vaniljekorn og moset banan i dejen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen, til den er jævn. Vend forsigtigt blåbær i dejen, og fordel dejen i muffinformene. Bag dem i en 200° varm ovn i 12-15 minutter. Lad dem køle helt af.
Blåbærcreme: Rør ingredienserne sammen til en jævn creme, og kom lidt på hver kage.
TIP: Du kan købe blåbærstøv til pynt i de fleste større supermarkeder eller hos SpecialKøbmanden, specialkoebmanden.dk
Grove muffins med gulerødder
Havregryn og revne gulerødder giver disse muffins et groft præg og en god krumme.
(20 stk.)
115 g smør
115 g rørsukker
90 g honning
2 æg
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
90 g havregryn
170 g hvedemel
3 gulerødder
½ dl sødmælk
100 g mandelflager
høje muffinforme
PYNT
flormelis
Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med rørsukker og honning. Rør æggene i, ét ad gangen – rør grundigt mellem hvert æg. Rør salt, bagepulver, natron, havregryn og mel i dejen. Riv gulerødderne, og vend dem i dejen. Justér dejens tykkelse ved at røre lidt mælk i. Smør formene, og læg en bund af mandelflager i hver. Hæld dejen over, og drys med mandelflager. Bag kagerne i en 175° varm ovn i 15-18 minutter. Afkøl, og drys med flormelis.