Desserter

Éclairs med mokka

I Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder lyn, og navnet hentyder muligvis til, at de små vandbakkelser med fyld kan spises med lynets hast i bare to mundfulde.

Éclairs til 4 personer

Vandbakkelser:
3 dl vand
100 g smør
170 g hvedemel
4 æg

Kaffeskum:
2½ dl piskefløde
2 spsk flormelis
4 spsk stærk, færdigbrygget kaffe

Kaffeglasur:
2 dl flormelis
½-1 dl stærk, færdigbrygget kaffe
1 tsk blødt smør

Til servering: mørke chokoladekringler

Vandbakkelser: Tænd ovnen på 200°. Kom vand og smør i en gryde, og varm op, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, når smørret er helt smeltet, og rør godt rundt, til dejen er jævn og glat og slipper grydens kanter. Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i et par min. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk kraftigt med en elpisker, til dejen samler sig. Fordel dejen i 8 aflange stænger (ca. 3 cm brede) på en bageplade med bagepapir. Brug en ske eller en sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne i ovnen i 25 min., og lad dem afkøle på en bagerist.

Kaffeskum: Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelis og kaffe i skummet.

Kaffeglasur: Rør flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur. Rør det bløde smør i glasuren til sidst. Skær vandbakkelserne igennem på langs, og fyld dem med kaffeskum. Smør kaffeglasur på toppen af de fine éclairs, og pynt med en chokoladekringle.
 

Læs mere om: