éclair
Mad

Éclair med mokkacreme

21. marts 2022
Af Camilla Zarah Lawes 07/10/2013 - 15:00
Éclair er lækre kager, der er helt bløde og hule indeni, er en af mine favoritkager. Nyd dem med mokkacremen eller ”bare” flødeskum
6 stk

DEJ

  • 1¼ dl vand
  • 60 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 3 æg

MOKKACREME

  • 1 æg
  • 15 g majsstivelse
  • 2 tsk. pulverkaffe
  • korn af ½ stang vanilje
  • 2½ dl sødmælk
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

MOKKAGLASUR

  • ½ dl kogende vand
  • 1 spsk. pulverkaffe
  • 200 g flormelis

1. Kog vand og smør op i en gryde, og tilsæt mel, når det koger. Rør godt rundt med en ske, til dejen samler sig til en fast masse. Hold dejen på varmen i 2-4 minutter, til den er let ristet. Tag fra varmen, og lad dejen køle af i 10 minutter.
2. Rør æggene i, ét ad gangen, til dejen er skinnende og lind i konsistensen. Kom den færdige dej i en sprøjtepose med en stor tylle, og sprøjt den ud i 6 toppe. Bag dem i en 210° forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Afkøl helt.
3. Pisk ægget sammen med majsstivelse og pulverkaffe i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring, til cremen har fået en fast konsistens. Tag den fra varmen, og stil den til afkøling.
4. Pisk fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i cremen, så får du en mere luftig kage-creme. Klip et hul i siden af hver eclair, og fyld creme i, gerne med en sprøjtepose.
5. Opløs pulverkaffen i vand, og rør den til glasur med flormelis. Fordel glasuren i striber over kagerne ved hjælp af en spiseske.

Vild med éclair? så prøv også: Éclair med chokolade-kaffe-creme

Læs også