æblekage med kanel
Mad

Æblekage med honningristet nødderasp

28. marts 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Ny dejlig udgave af den traditionelle æblekage. Pas på, den mætter overraskende meget, så lav ikke portionerne for store!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g æbler
  • 1 stang vanilje
  • ¾ dl vand
  • 1 dl lyst rørsukker

RASP

  • 40 g mandler, smuttede
  • 40 g pecannødder
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • 1 lille økocitron
  • 2 spsk. fast dansk honning
  • 15 g smør
  • 4 spsk. Gourmet rasp (grov rasp)
  • 40 g tørrede blåbær

PYNT

  • 1½-2 dl let pisket flødeskum

1. Skræl æblerne, og skær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrab vaniljekornene ud, og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog vand, sukker og vaniljestang op, og kom æblerne i. Damp dem møre under låg i 5-10 minutter. Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen, evt. til næste dag.

2. Hak mandler og nødder groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt honningen på panden, og rør smørret i, når den bobler. Vend nødder, rasp og blåbær i, og rør i det, til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld det på bagepapir, og køl helt af. Opbevar det i et tæt glas.

3. Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Kom flødeskum på toppen eller i en skål for sig

Læs også