Sarah Bernhardt a la paleo
Denne nye udgave af den klassiske Sarah Bernhardt-kage er inspireret af paleo. Den indeholder både banantrøffel og fuldkornskiks.
INGREDIENSER Chokolade 800 g chokolade
Banantrøffel 2 store (eller 4 små) bananer 25 g raw kakao 80 g kokossmør 2 tsk. vanilje
Fuldkornskiks 150 g hvedemel 10 g rugmel 50 g fuldkornshvedemel 100 g smør 80 g sukker 3 spsk. brun farin ½ tsk. bagepulver 1 vaniljestang 2 spsk. vand
PRØV OGSÅ: Fyldte chokoladehjerter FREMGANGSMÅDE Chokolade - se her, hvordan du tempererer chokolade Temperer 800 g chokolade. Udfyld runde silikonemåtter med chokoladen, som var det fyldte chokolader, du skulle lave. Pensl evt. med guldglimmer. Stik huller ved at opvarme tyller i ovnen og lav hele cirkler ved kort at placere den ene halvmåne på den varme bageplade, derefter den næste, og sæt dem så oven på hinanden.
Banantrøffel Rist kokos på en pande og blend det derefter rigtigt godt i din blender til du opnår en ”smør”. Mos bananerne og tilsæt kakao, vanilje, kokossmør og bland. Afkøles.
Fuldkornskiks Bland mel og smør og derefter sukker, bagepulver, vaniljekorn og brun farin. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Rul dejen ud og udstik i passende størrelse. Bages i ca. 10 minutter ved 180 grader. Afkøl på rist. Kagen samles som det ses på billedet.
Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst
Læs også
Mad
Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel