
Daddel-valnødde-brød
13. januar 2011fintrevet skal af ½ citron
finrevet skal af ½ appelsin
2 dl saft af appelsin + citron
200 g dadler uden sten
140 g blødt smør
100 g rørsukker
50 g mørkt muscovadosukker
3 æg (M/L)
100 g hakkede valnødde- eller pekannøddekerner
2oo g kamut-fuldkornsmel (fra Urtekram, også kaldet kæmpedurum)
2 tsk. st. muskatnød
evt. 1 tsk. st. ingefær
2 tsk. bagepulver
Kan du ikke få det mel, der står i opskriften, kan du bruge en anden type fuldkornsmel eller groft speltmel.
Riv skallen på citrusfrugterne. Pres og bland saften, og mål den af. Hak dadlerne groft, og overhæld dem med citrussaft og -skal. Lad dem trække i 1 time, hvis du har tiden til det. Pisk smørret og de to slags sukker godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen. Hæld væden fra dadlerne - gem den! - og vend dadlerne i sammen med de (gerne fint)hakkede nødder. Bland mel, krydderier og bagepulver, og rør det i. Kom væden fra dadlerne i til sidst, til dejen er lind/blød, men ikke tynd. Kom dejen i en sandkageform med bagepapir. Glat overfladen. Bag brødet på næstnederste rille i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Mærk med en nål, om det er gennembagt. Lad det køle helt af i formen. Opbevar den i en plastpose.
RELEVANTE LINKS


