Cookies med tranebær og chokolade (15 stk)
Cookies er USAs svar på vores danske småkager. Og heldigt er det, at selvom vi herhjemme har højsæson for småkager i julen, kan cookies spises året rundt. En rigtig klassisk amerikansk cookieopskrift indeholder gerne store chokoladechunks og lækre nødder - ligesom opskriften herunder. Uhm!
INGREDIENSER TIL COOKIES 200 g mørkt muscovadosukker 1 tsk. vaniljesukker 2 æg 225 g hvedemel 1 tsk. natron 1 tsk. bagepulver 1 nip salt skal af 1 usprøjtet appelsin 200 g smør 80 g pekannødder 100 g god mørk chokolade (evt. med appelsin) 60 g hvid chokolade 40 g soltørrede tranebær
Opskrift - sådan laver du cookies med tranebær og chokolade
Bland sukker og vaniljesukker i en stor skål. Slå æggene ud i skålen, og pisk det skummende og tykt med en elpisker. Bland mel, natron, bagepulver og salt, og sigt det ned i skålen. Riv appelsinskallen fint, og rør den i. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Vend det i dejen. Hak nødder og chokolade ret groft, og bland det i dejen sammen med tranebærrene. Sæt dejen på 2 bageplader i store klatter. Der skal være god afstand imellem, da dejen løber meget ud. Bag cookies i ovnen ved 190° i ca. 25 minutter. Flyt dem forsigtigt over på en bagerist. Lad kagerne køle helt af. Opbevar cookies i en dåse.
PRØV OGSÅ: Madeleinekager med mandelmel og citron