https://imgix.femina.dk/media/article/1441-cookies.png
Mad

Cookies med tranebær og chokolade

13. oktober 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Uhm! Cookies smager bare SÅ skønt. De store cookies bliver dejligt seje, men vil du hellere have dem sprøde, forlænger du bare bagetiden lidt

Cookies med tranebær og chokolade (15 stk)

Cookies er USAs svar på vores danske småkager. Og heldigt er det, at selvom vi herhjemme har højsæson for småkager i julen, kan cookies spises året rundt. En rigtig klassisk amerikansk cookieopskrift indeholder gerne store chokoladechunks og lækre nødder - ligesom opskriften herunder. Uhm! INGREDIENSER TIL COOKIES 200 g mørkt muscovadosukker 1 tsk. vaniljesukker 2 æg 225 g hvedemel 1 tsk. natron 1 tsk. bagepulver 1 nip salt skal af 1 usprøjtet appelsin 200 g smør 80 g pekannødder 100 g god mørk chokolade (evt. med appelsin) 60 g hvid chokolade 40 g soltørrede tranebær

Opskrift - sådan laver du cookies med tranebær og chokolade

Bland sukker og vaniljesukker i en stor skål. Slå æggene ud i skålen, og pisk det skummende og tykt med en elpisker. Bland mel, natron, bagepulver og salt, og sigt det ned i skålen. Riv appelsinskallen fint, og rør den i. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Vend det i dejen. Hak nødder og chokolade ret groft, og bland det i dejen sammen med tranebærrene. Sæt dejen på 2 bageplader i store klatter. Der skal være god afstand imellem, da dejen løber meget ud. Bag cookies i ovnen ved 190° i ca. 25 minutter. Flyt dem forsigtigt over på en bagerist. Lad kagerne køle helt af. Opbevar cookies i en dåse. PRØV OGSÅ: Madeleinekager med mandelmel og citron

Læs også