
Citronmazarin med blåbær
26. september 2013Citronmazarin med blåbær
(2 stk. bagt i ottekantede forme (Schur-papforme fra Kvickly) eller brug 1 lille bradepande)
INGREDIENSER
200 g blødt smør
160 g lyst rørsukker
fintrevet skal af 1 økocitron
150 g revet marcipan
3 store æg (delt i blommer og hvider)
150 g sigtet hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
saft af 1 citron
Citroncreme
3 spsk. blødt smør
2-2½ dl sigtet flormelis
et par dråber citronsaft
ca. 200 g friske blåbær
Opskrift - sådan laver du citronmazarin med blåbær
1. Rør eller pisk smør, rørsukker og revet citronskal lyst og let. Riv marcipanen, og rør den i. Del æggene i blommer og hvider. Tag halvdelen af hviderne fra, og pisk dem helt stive. Pisk blommerne og resten af hviderne i smør-sukker-blandingen lidt ad gangen. Det gøres bedst med en elpisker. Bland mel, vanilje og bagepulver, og vend det i dejen med lette tag. Vend til sidst citronsaft og de piskede hvider i. Kom dejen i smurte forme, så det går knap til kanten. Bag dem på midterste rille i ca. 40 minutter ved 180° (mærk med en nål, at dejen ikke hænger ved).
2. Lad dem køle helt af i formen.
3. Pisk smør og flormelis med citronsaft til en blød smørcreme. Fordel den på kagerne, og drys blåbær over (er du til meget smørcreme, kan du lave lidt ekstra). Kagerne kan fryses (bedst uden creme og bær).
PRØV OGSÅ