lagkage
Mad

Citron-lagkage med blåbærfrosting

28. april 2017
af Ceclia Fahlström
Foto: Stine Christiansen/Skovdalnordic.com
Fødselsdag, jubilæum eller noget helt tredje. Hvorfor ikke markere det med et brag af en lagkage? Her får du opskriften på en helt fantastisk citron-lagkage med blåbærfrosting

Citron-lagkage med blåbærfrosting

Til 8 personer DET SKAL DU BRUGE CITRONBUNDE, 2 STK. Lidt smør og mel 185 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 225 g smør 250 g sukker 2 usprøjtede citroner 4 æg 1 vaniljestang
BLÅBÆRFROSTING 500 g smør, stuetemperatur 500 g flormelis 2 spsk. piskefløde 3-5 tsk. frysetørret blåbærpulver (specialbutikker) DESUDEN Lilla pastafarve • Blåbær PRØV OGSÅ: Lagkage med hindbærmousse

Opskrift - sådan laver du citron-lagkage med blåbærfrosting

1. Tænd ovnen på 180°. Beklæd bunden af 2 springforme, Ø 17 cm, med bagepapir. Smør siderne, og drys med mel. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål, og stil til side. Smelt smørret, og stil det til side. Hæld sukkeret i en stor skål. Riv skallen af citronerne fint, og kom det i sukkeret. Pres 2 tsk. citronsaft, hæld den i skålen med sukker og citronskal, og rør det hele godt sammen. Slå æggene ud i skålen med citronsukker, og pisk. Flæk vaniljestangen, kom kornene i skålen, og pisk igen. Sigt melblandingen i citron-sukker-blandingen, og rør forsigtigt rundt, så der ikke er klumper. Fordel dejen ligeligt i springformene, og sæt dem i ovnen. Bag bundene i 15 minutter, skru ned på 165°, og bag i yderligere ca. 30 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem afkøle helt. 2. FROSTING: Hæld smørret i en røremaskine, og pisk det igennem i 3-5 minutter. Det skal blive helt lyst og luftigt. Tilsæt flormelis 1 spsk. ad gangen, mens maskinen pisker ved mellem hastighed. Skru op på høj hastighed, og pisk frostingen igennem i 3-5 minutter, indtil den er hvid og meget luftig. Tilsæt undervejs piskefløden, og pisk den godt ind i frostingen. Tag halvdelen af frostingen fra, og stil den til side. Bland frysetørret blåbærpulver i den resterende frosting. Smag til, og tilsæt mere efter behov. Skær bundene til, så de er helt lige og vandrette på overfladen. Placér en citronbund på et kagefad, og fordel en generøs klat blåbærfrosting ovenpå. Placér næste bund ovenpå, og tryk den let ned i frostingen. Smør hele kagen op med et tyndt lag blåbærfrosting. Sørg for, at frostingen på kagens overflade er flot glattet ud med en paletkniv. Stil kagen i køleskab i ca. 30 minutter. Farv i mellemtiden den resterende frosting, der skal bruges til at dekorere kagens sider. Fordel den hvide frosting i 3 skåle. Lad den ene skål med frosting forblive hvid, og farv frostingen i de 2 resterende skåle henholdsvis lyslilla og mørklilla. Hæld de tre skåle med frosting i 3 sprøjteposer med runde sprøjtetyller. Tag kagen ud af køleskabet, og dekorér dens sider: Sprøjt en lodret stribe med de 3 frostingposer ved først at sprøjte 2 prikker af den mørkeste frosting nederst, så 2 prikker af den lyslilla frosting og øverst 2 prikker af den hvide frosting. Brug bagsiden af en teske til at skrabe frostingprikkerne mod højre. Sprøjt en ny række af frostingprikker, der overlapper den forrige række. Gentag mønsteret ved at trække frostingen mod højre med en paletkniv eller teske. Fortsæt hele vejen rundt om kagen. Pynt til sidst kagens top med blåbær. PRØV OGSÅ: Citrontærte med flødeskum og kanelkiks
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også