
Chokoladekage med syltede rabarber
19. december 2013Chokoladekage med syltede rabarber
(tid: 20 min. (rabarber) +30 min. (kage).Bagetid: 25 min. Hvile: 1 time)
Ingredienser
(10-12 pers.)
200 g mørk chokolade 70%
200 g smør
6 past. æggeblommer (3 bægre)
200 g flormelis
6 past. æggehvider (4 bægre)
LÆS OGSÅ: Prøv også: Vild med chokoladekage? Prøv denne skønne en af slagsen med kaffeglasur
Syltede rabarber:
Saft fra 2 appelsiner
1 dl vand
2 dl rørsukker
½ stang vanilje
400 g rabarber
LÆS MERE: Mere rabarber? Camilla Plum giver dig her opskriften på sin udsøgte rabarbertærte
Fremgangsmåde - Chokoladekage med syltede rabarber
Smelt chokolade og smør over et vandbad.
Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem med chokolademassen.
Pisk æggehviderne stive, og vend også dem med chokolademassen.
Tag halvdelen af kagemassen fra, og sæt den på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform, diam. 20 cm, der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn i 20-25 min. Lad den afkøle, den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse.
Fordel den kolde mousse over kagen. Syltede rabarber: Kog appelsinsaft, vand, sukker, vaniljekorn og -stang, til sukkeret er opløst, og konsistensen er som tykflydende sirup. Skyl og skær rabarberne i tynde skiver let på skrå, og hæld lagen over.
Servér kagen i små stykker med lidt syltede rabarber på.