
Mad
Chokoladekage med solbær
27. marts 2015af Susanne Plamqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
Den intense smag af chokolade harmonerer rigtig godt med de syrlige solbær. Spis den lækre chokoladekage kold og i ret små stykker.
Chokoladekage med solbær
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE 150 g mørk chokolade, 75-85 % 150 g smør, gerne usaltet 2 æg 190 g lyst rørsukker 1-2 spsk. blåbærsirup, f.eks. fra Urtekram 75 g mandelmel 3 spsk. hvedemel 2 tsk. bagepulver 125 g frosne solbær 1 bageform eller 1 ovnfast fad, ca. 15 x 20 cm lidt smør til formen PYNT TIL CHOKOLADEKAGE flormelis solbærstøv (f.eks. fra Mill & Mortar)Opskrift - sådan laver du chokoladekage med solbær
1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og skær smørret i tern. Smelt begge dele i en gryde over svag varme. Lad blandingen køle lidt af. Pisk æg, sukker og sirup let og skummende. Hæld chokoladeblandingen i i en tynd stråle under piskning. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen med en ske eller dejskraber. Vend til sidst de frosne solbær i, og sørg for, at de er godt fordelt. Smør bageformen. Fordel dejen i formen, og bag kagen midt i en 190° varm ovn i 30-40 minutter. Den må gerne føles lidt blød på overfladen (tjek med en bagenål, om den er færdigbagt). 2. Tag kagen ud, og læg et rent viskestykke over. Kagen skal falde lidt sammen. Lad den stå et koldt sted 1 døgn. 3. Skær den afkølede chokoladekage i små firkanter, og drys først med flormelis og herefter med solbærstøv. PRØV OGSÅ: Chokoladekage - verdens bedste