
Chokoladekage med orangesmag
31. maj 2013Chokoladekage med orangesmag til 12-15 personer
INGREDIENSER
175 g mørk chokolade, 66
eller 70 %
100 g smør
4 hele æg delt i blommer og hvider
125 g sukker
125 g mandelmel eller finthakkede smuttede mandler
1 spsk. kakao
2 spsk. appelsinmarmelade
½ dl piskefløde
lidt smør og sukker til formen
1 springform (ca. 20 cm i diameter)
PYNT
25 g revet chokolade
Opskrift - Sådan laver du chokoladekage med orangesmag
1. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret over et vandbad. Rør jævnligt, så du får en ensartet masse.
2.Pisk æggeblommerne med 100 g sukker, til det er skummende. Rør den smeltede chokolade-smør-blanding i.
3. Vend mandelmelet med kakao, og rør det i blandingen sammen med marmelade og piskefløde.
4. Pisk hviderne næsten stive. Tilsæt det sidste sukker, og pisk dem helt stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i en smurt form. Bag kagen midt i en 175° varm ovn i 40-50 minutter.
5. Afkøl kagen i 5 minutter. Løsn den fra formen, og riv chokolade over. Servér den lun eller stuetempereret, evt. med en kugle sorbet til.